Hlavní obsah

Za co byste utratili 100 milionů korun?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věděli jste, že do České republiky vstoupila nová loterijní společnost, která nově nabízí vyhrát až 100 milionů korun? Zeptali jsme se Čechů ze všech koutů republiky, za co by takovou částku utratili. A odpovědi jsou více než překvapivé.

Za co byste utratili 100 milionů korun?

Článek

Anglická společnost Lottovate nám před pár týdny představila svůj web www.numera.cz. Zde naleznete hned 3 typy her. Lototo, které se losuje každou středu a kde za 30 korun můžete vyhrát 50 milionů. Hru Životní výhra, jež se losuje v neděli, kde je hlavní cenou 100 milionů korun a sloupec můžete pořídit už od 40 korun a zbrusu novou hru Kupónovka, kde má každý zákazník šanci vyhrát tisícovku týdně, aniž by investoval do hry jedinou korunu.

Nás ale samozřejmě zajímalo, za co by Češi utratili peníze, pokud by dosáhli na nejvyšší možnou výhru – 100 milionů korun. Čekali byste drahá auta, luxusní jachty nebo cesty kolem světa? Ani náhodou. Odpovědím dominují úplně jiná, mnohem prozaičtější přání.

Nejvíce Čechů (62%) nám sdělilo, že by si koupili vlastní dům. Povětšinou nebylo přáním mít nějakou luxusní vilu v Karibiku, nýbrž hezký, moderní, kvalitně vybavený dům u nás v Česku. Evidentně jsme zemí patriotů.

V odpovědích se také velmi často vyskytovala investice do vzdělání svých dětí (47%), nakoupení vlastního automobilu (41%) či finanční pomoc rodině a nejbližší (38%). Hned za těmito možnostmi následovalo přání uhradit své dluhy.

A příspěvek na charitu? I ten se v odpovědích vyskytoval poměrně často. A zajímavostí je, že největší část oslovených osob se vyjádřila v tom smyslu, že by část svých peněz věnovala projektům starajícím se o zvířata. Že jsme národem pejskařů, potvrdilo hned 74% všech osob myslících na charitu.

Tady jsme pro vás vybrali dvě zajímavé odpovědi, které jsme od dotazovaných osob obdrželi:

Petr P. (Karviná): „Za 100 milionů bych určitě pořídil pro naši rodinu krásný domek tady u nás na severní Moravě. Nic mi tady nechybí a stěhovat bych se nechtěl. Zaplatil bych všechny svoje dluhy a pak už bych si jen užíval život. Za šanci na tenhle sen mi těch 40 kaček týdně stojí. To si radši dám o jedno pivo míň a budu se těšit na neděli.

Václav N. (Děčín): „Já bych si za 100 milionů zrekonstruoval barák. Taky bych si koupil hezký auto – nic drahýho, ale něco, v čem bych se krásně svez. Na to bych ani 100 milionů nepotřeboval, ne? To by mi stačilo těch i těch 50, co můžu vyhrát ve středu. A něco vám řeknu – já už na Numeře vyhrál. Tisícovku. To se mi u konkurence nepodařilo za 30 let. Takže budu hrát dál a vyhraju i tu hlavní cenu, uvidíte!“

A za co byste svých 100 milionů utratili vy? Nebo by vám taky stačilo jen 50? Stačí 30 korun, trocha štěstí a zítra se už na tuhle otázku můžete ptát sami sebe.

Výběr článků

Načítám