Hlavní obsah

Výrobní stroje vyměnili za šicí – zaměstnanci TE Connectivity si vyrábí vlastní roušky

Novinky, Tyco Electronics Czech s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V provizorní šicí dílny se proměnilo celé patro kanceláří kuřimského závodu TE Connectivity, světového výrobce konektivity. Asi desítka zaměstnanců zde více než týden šije roušky pro své kolegy ve výrobě. Denně jich zvládnou vyrobit i tři stovky.

Foto: Tyco Electronics Czech s.r.o.

Vedení společnosti šití roušek podporuje a zavádí i další bezpečnostní opatření

Článek

„V TE Connectivity šijeme už více než týden. Rozjezd byl pomalejší, musely jsme udělat vzory a navrhnout postup. Teď už jsme v tom zběhlé, ušijeme okolo tří set roušek denně,“ popisuje Renáta Kabátová, manažerka personálního oddělení, která akci s dalšími kolegyněmi organizuje. Roušky šijí ve vyprázdněných kancelářích administrativních pracovníků, kteří jsou na home office. „Celé jedno patro funguje jako šicí dílna. Od stříhání přes šití, žehlení, navlékání gumiček a balení,“ vysvětluje Kabátová, jak se ve firmě vypořádali s nedostatkem roušek na trhu.

Vyrobené roušky putují do firemního skladu ochranných prostředků, odkud se přerozdělují do jednotlivých výrobních středisek zaměstnancům. Kdo má roušku špinavou nebo se mu rozpadá, dostane novou. „Kolegyně přinesly i dětská povlečení s potiskem. Měli jsme tu vzor s krtečkem nebo myšákem a tehdy jsme si říkali, že pro kolektivní zlepšení nálady uspořádáme soutěž o nejvtipnější roušku,“ dodává Kabátová s úsměvem.

Foto: Tyco Electronics Czech s.r.o.

Ladění detailů střihu roušky

Bezpečně i mimo pracoviště

Kde to technologie výroby umožňuje, teď zaměstnanci pracují ve dvoumetrovém odstupu. Obdobně přísná pravidla platí i pro další veřejné prostory, včetně kuřárny. Opatření ovlivnila i provoz firemní kantýny, která prodloužila výdejní dobu, aby lidé z jednotlivých výrobních středisek chodili na jídlo v různých časech. Zaměstnanci se tak potkávají v menším počtu. U stolů, které původně sloužily až deseti osobám, teď každý obědvá maximálně se dvěma dalšími kolegy. A po každém jídle se stoly dezinfikují. Dezinfekce je k dispozici nejen v kantýně a před vstupem do ní, ale i na mnoha dalších místech kuřimského závodu.

Bez ostrahy by to nešlo

„Jakákoliv osoba přicházející do závodu musí vyplnit speciální vstupní dotazník. Zajímá nás, zda byl dotyčný v zahraničí nebo přišel do styku s nemocnou osobou,“ popisuje aktivní přístup společnosti Ivan Polák, Plant Director. Přísnějším nárokům na vstup do areálu se nevyhnou ani zaměstnanci. Při příchodu do práce vrátný každému z nich změří teplotu. Kdo má více než 37,5 stupňů, není vpuštěn. Totéž opatření platí i pro externí návštěvy.

V kuřimském závodě TE Connectivity, který vyrábí kabeláže, propojení, pojistkové skříně nebo kabelové svazky (tedy vše, co souvisí s konektivitou) do automobilového průmyslu, zatím neonemocněl koronavirem žádný z 2.500 zaměstnanců. Vedení společnosti podporuje zdraví svých zaměstnanců stále novými opatřeními – včetně distribuce vitaminů zdarma.

Foto: Tyco Electronics Czech s.r.o.

Příprava a střih látky pro jednotlivé roušky z metráže

TE Connectivity is a trademark licensed by the TE Connectivity Ltd. family of companies.

Výběr článků

Načítám