Hlavní obsah

Výběr správné školy je klíčový

Novinky, Unicorn Publishing

IT se těší stále větší popularitě. Poslední průzkum Randstad Employer Brand Research ukazuje, že je to nejatraktivnější obor. Dají se v něm vydělat slušné peníze a nese s sebou celou řadu nadstandardních benefitů. Firmy si dobré ajťáky hýčkají hlavně proto, že takových odborníků je na trhu zoufale málo. Velkou roli v tom hraje výběr správné školy.

Foto: Unicorn Publishing

Výběr správné školy je klíčový

Článek

Unicorn University vzdělává lidi v oblasti IT už od roku 2007 a vychovala řadu odborníků, kteří se dokážou uplatnit nebo se věnovat vlastnímu podnikání. Je to především proto, že praxe je v tomto případě důležitější než biflování. Proto na Unicorn University učí odborníci, kteří se vývojem softwaru skutečně živí.

Ať už studium probíhá v rámci praktických workshopů nebo formou projektové výuky, vždy je zaměřena na skutečný problém. „My vlastně simulujeme způsob, jakým by to dělali v reálném světě,“ vysvětluje Marek Beránek, ředitel Unicorn University. Dodává, že povinná je pro studenty i půl roční stáž, kterou je možné absolvovat v partnerských firmách jako Unicorn, Microsoft nebo KPMG.

Toho využil i František Raszyk, který se během studia přihlásil na stáž do firmy Microsoft, ve které dnes působí na hlavní pracovní poměr. Přiznává, že Microsoft je jeho vysněná firma už od dob, kdy si pořídil první počítač. „Unicorn University vám nezaručí, že se uchytíte, že se uplatníte, že budete vést lidi nebo rovnou celou firmu. Dá vám k tomu ale potřebné vzdělání, nástroje, kontakty a pomocnou ruku,“ odpovídá.

Foto: Unicorn Publishing

Dostupné online studium pro každého odkudkoliv a kdykoliv

Za velký plus považuje i to, že na sobě škola pracuje a využívá moderní metody výuky. „Vidím, že se škola snaží být neustále lepší, moderní s lákavými studijními programy a dnes už i plně distančním programem,“ vypočítává Raszyk. Právě online studium je jedním ze směrů, kterým se Unicorn University rozhodla vydat a jako první škola v Česku na to získala akreditaci od Národního akreditačního úřadu. „Tento krok je pro nás důležitý, protože naším posláním je poskytovat jednoduchý přístup ke vzdělání a umožnit lidem studovat odkudkoli a kdykoli,“ komentuje Beránek. Tím se otevírá možnost studia třeba pro maminky na mateřské nebo lidi, kteří jsou zaměstnaní a nemají čas dojíždět do školy. Rozvrh je totiž možné sestavit dle vašich časových možností. „Snažíme se vyjít studentům vstříc například s víkendovými termíny,“ doplňuje Beránek.

Unicorn University také podporuje spolupráci se zahraničními univerzitami a studentům umožnuje výměnné pobyty nebo možnost absolvovat tzv. Double Degree program, díky kterému můžete získat dva diplomy (od domácí a zahraniční univerzity). „Všem, kteří se rozhodují, co dál po maturitě, bych Unicorn University určitě doporučil. Naučíte se mnoho, a navíc získáte kontakty na celý život,“ ukončuje Raszyk.

Výběr článků

Načítám