Hlavní obsah

Velký průvodce ložním povlečením aneb Jak vybrat to pravé

Komerční článekB.E.S . Petrovice

Velkou část života trávíme v posteli. Už jako malí ležíme většinu dne v postýlce. Doba pobytu na lůžku se zkracuje, stejně to ale v součtu dá úctyhodný čas. Prý trávíme spánkem třetinu dne a polovinu života. To je poměrně dlouhá doba na to, aby ji člověk trávil na nepohodlné matraci se škrábajícím povlečením.

Článek

Pro náš život je odpočinek a kvalitní spánek velmi důležitý. Je prostředkem regenerace a čerpání sil do dalších dní. Jak si ložnici zařídíte, tak se také vyspíte. Výběr matrace ani ložního prádla nepodceňujte.

Foto: povlecemevas

Lořnice

Materiál je král

Na co se každý den těšíte? Až přijdete domů, dáte si nohy nahoru a budete odpočívat? Na měkkou náruč peřin a voňavého povlečení, které vás unese do pohádkové říše snů?

Abyste se kvalitně a klidně vyspali, je důležité zvolit takové povlečení, které je prodyšné, jemné na dotek a skvěle odvádí vlhkost. Kluzké a dráždivé materiály nemají v ložnici své místo.

Bavlna je klasika

Bavlněné povlečení dobře saje pot, je příjemné na dotek a v zimě zahřeje, v létě ochladí. Z něžné náruče bavlny se mohou těšit děti i dospělí, alergiky nevyjímaje. Jedinou nevýhodou povlečení z bavlny je to, že se hodně mačká a je třeba ho žehlit nebo mandlovat. Na druhou stranu snese i vysoké teploty.

Foto: povlecemevas

spánek

Krep je krásný

Nemačká se, je prodyšný a dobře odvádí pot. Poznáte ho podle střídání jemné a zvrásněné části. Rychle schne a nežehlí se, proto moderní hospodyňky krepové povlečení přímo zbožňují.

Flanel zahřeje

Flanelové povlečení z počesané bavlny vás zahřeje i během chladných nocí. Je nejen hřejivé, ale i příjemné na dotek. Komu bývá v noci zima, pro toho je jako stvořené.

Bavlněný satén je hit

Krásné povlečení s lehkým leskem, módním designem a z přírodních materiálů už není pouhým snem, ale realitou. Povlečení z bavlněného saténu neklouže, nežehlí se, a přesto si zachovalo ty nejlepší vlastnosti bavlny. Je prodyšné, savé a jemné na dotek, krásné na pohled. Je vyrobené ze 100% česané bavlny a potěší vás i dlouhou životností.

Mikrovlákno jemné jako hedvábí

Povlečení z mikrovlákna přinese klidný a bezstarostný spánek všem alergikům. Roztoči se v něm rozhodně nezabydlí. Navíc bezvadně odvádí vlhkost, je jemné a lehké jako peříčko. V zimě zahřeje, v létě ochladí. Rychle schne a nežehlí se.

Trocha luxusu s damaškem

Ten si opět razí cestu do našich ložnic. Jak by také ne, když se pyšní mimořádnou pevností materiálu, hedvábným leskem a jemností. Dodejte punc luxusu vaší ložnici elegantním povlečením z damašku.

Mikrosaténové povlečení pro každé roční období

Rychleschnoucí povlečení z mikrosaténu je ušito z jemných vláken, která jsou zárukou hebkosti a vzdušnosti. Má skvělé termoregulační vlastnosti, není nutné ho žehlit a zabraňuje množení nebezpečných mikroorganismů. Je tak přímo stvořené pro alergiky a osoby s respiračními obtížemi.

Na velikosti záleží

Standardní velikost polštáře je 70x90 cm, přikrývky pak 140x200 cm. Možná ale máte doma prodlouženou přikrývku (140x220 cm) nebo francouzskou deku (200x200 cm, 220 x 220 cm, může mít dokonce i 240x240 cm). Proto si změřte velikost ještě předtím, než si povlečení vyberete a zakoupíte.

Foto: povlecemevas

postel

Způsob zapínání

Ty tam jsou časy, kdy se povlečení buď jen zakládalo, nebo zapínalo na knoflíky. Dneska najdete na trhu mnoho povlečení se zipem. Vyberte si takové, které vám bude vyhovovat. Knoflíky padají a je třeba je přišívat, zip někdy škrábe a kdo založí deku špatně, ten se může probudit třeba jen pod povlečením.

Na kvalitě záleží

Možná si myslíte, že kvalita je přímo závislá na gramáži. Není to tak zcela pravda. Gramáž je sice důležitá, záleží ale na typu použité příze. Kvalitní povlečení je ušité z příze s dlouhými a pevnými vlákny. Životnost povlečení tedy nezáleží přímo na gramáži, ale na kvalitě příze a správné péči.

Výběr článků

Načítám