Hlavní obsah

Top 3 tipy pro ženy na mateřské dovolené

Známe to všechny, které jsme to zažily. Těhotenství, porod, mateřská. Život obrácený naruby. Mnoho žen přišlo kvůli mateřským povinnostem o kariéru. Některé i o partnera. Ale jsou i takové, které naopak toto období využily ke svému růstu.

Naplánujte si okamžiky, na které se budete těšit

Článek

 1. Zkuste se prosadit v tom, co vás vždy bavilo

Jana z Mladé Boleslavi vždy ráda kreslila. Před odchodem na mateřskou ale pracovala jako asistentka v advokátní kanceláři a práce ji nenaplňovala. „Když jsem odešla na mateřskou, tak jsem si řekla: Holka zkus dělat to, co tě vždycky bavilo nejvíc.“ Čtyřiatřicetiletá maminka začala malovat. Svoje práce pak rozeslala do různých časopisů. Jeden z nich ji oslovil a přizval ke spolupráci. Dnes je Jana jednou z nejuznávanějších ilustrátorek v České republice. „Neměla jsem co ztratit – i kdyby z toho nic nebylo, alespoň jsem se zabavila. Teď mám navíc práci svých snů a výrazně vyšší plat než před porodem“, říká spokojeně sebevědomá Jana.

2. Vzdělávejte se

Petra ze Zábřehu říká, že ji škola nikdy nebavila. „Vyhýbala jsem se jí jako čert kříži a každá zkouška mě k smrti děsila. Řekla bych, že škola ve mně vytvořila odpor ke vzdělávání se.“ Pak ale přišla mateřská a novopečená maminka zkusila ve volné chvíli internetový marketingový kurs. „Neskutečně mě to chytlo. Vstřebávat nové informace, dozvídat se nové věci a zdokonalovat se, aniž by mě čekal stres v podobě známkování, bylo pro mě úplně novou zkušeností“. Po skončení mateřské Petra vyzkoušela dva konkurzy a obě firmy o ní projevily zájem. „Najednou jsem si mohla vybírat“, říká pobaveně Petra. Dnes pracuje jako šéfka marketingu v nadnárodní firmě a její plat se pohybuje ve statisících.

3. Naplánujte si čas tak, abyste se stále měla na co těšit

„Nejhorší pro mě byl absolutní stereotyp“, říká Martina z Opavy. „Každý den probíhal naprosto stejně. Ta rutina mě ubíjela.“ Pak ale Martina začala plánovat. „Stačí oblíbený seriál, výlet nebo vyrazit za sportem. Hlavní je mít před sebou tu mrkev, na kterou se těšíte.“ Tenhle plán nakonec Martině přinesl i nečekanou radost. „Zkusila jsem si na mobilu vsadit v loterii. Na netu jsem se dočetla, že je v Česku nová číselná loterie Numera. Tak jsem to zkusila a těšila se na každou středu a neděli, kdy se losuje.“ A pak se na ni usmálo štěstí. Jednou v neděli zjistila, že vyhrála 100.000 korun. „V podstatě jsem ani nečekala, že vyhraju – jen jsem se těšila na to, jak si porovnám vylosovaná čísla s těmi mými. A najednou to vyšlo! Teď už se zase těším – na nové boty a kabelku, kterou jsem si za výhru objednala. Zkuste si třeba vsadit – 30 korun vás nezabije a každá středa a neděle pro vás bude zajímavější“, uzavírá svůj návod na spokojenou mateřskou rodilá Opavačka. Loterii Numera si můžete vsadit zde: www.numera.cz.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Výběr článků

Načítám