Hlavní obsah

Okna, která dělají radost již 25 let. Česká výroba je stále jistota.

Novinky, PRAMOS, a.s.

Zvažujete rekonstrukci, nebo stavbu nového domu? Zvolte tradiční české dodavatele. Jihomoravská firma PRAMOS se vypracovala mezi nejlepší výrobce v Česku. Svůj podíl na tom má solidní nabídka i bezproblémová komunikace. „Vyrábíme okna tak, jako bychom je dělali sami pro sebe,“ říká Radomír Zelinka, předseda představenstva a ředitel společnosti.

Foto: PRAMOS, a.s.

Firma PRAMOS slaví 25 let.

Článek

Češi rekonstruují své bydlení více než kdy jindy – dle statistik investovala od března do května 2020 do rekonstrukce asi 51 % lidí. Tuto změnu vítá i firma PRAMOS, výrobce plastových oken z jižní Moravy, která má vlastní vývoj i precizní kontrolu kvality. Prostředí českého trhu a zkušenosti z průběhu předešlých let sdílejí lidé z firmy.

Umíme se poprat s různými situacemi

V roce 1995 se původní zemědělské družstvo rozhodlo pro vznik samostatné společnosti PRAMOS. „Začaly se navyšovat objemy zakázek a dostavily se úspěchy,“ vzpomíná Radomír Zelinka. Přišla ekonomická krize v roce 1997. I s tou se ovšem firma popasovala a po skončení začala rapidně růst. „Zatímco v roce 1996 jsme měli kolem 60 zaměstnanců, dnes jich máme téměř na dvě stě. Jen v loňském roce byl náš obrat téměř půl miliardy,“ doplňuje Zelinka. Zázemí zkušených techniků a investice do moderní technologie výroby v minulosti udržela společnost na vrcholu i v časech pandemie.

Foto: PRAMOS, a.s.

Pavel Viktorin, vedoucí výroby oken a pan Radomír Zelinka, ředitel společnosti PRAMOS.

Digitální komunikace je trend, ale možnost se poradit je základ

Nové webové stránky s vizí Okna inspirovaná lidmi byly spuštěny v červnu roku 2020. Firma flexibilně zareagovala na zvýšenou poptávku po vhodném dodavateli řešení na míru i na internetu. „Nárust poptávek skrze web pramos.cz nám umožňuje vyrábět naplno i nyní,“ prozrazuje pan Vlastimil Viktorin, vedoucí prodeje oken. Lidé hledají nejen prvotřídní plastové profily třídy A, ale také unikátní profil HORIZONT PS SPACE 8 s šířkou 90 milimetrů, osmi komorami a vynikající tepelnou izolací. U PRAMOSU takovou kombinaci parametrů najdou.

Foto: PRAMOS, a.s.

Vlastimil Viktorin, vedoucí prodeje oken PRAMOS.

Úsporu energie doplnila i šetrnost k přírodě

Důvodem, proč je PRAMOS vyhledávaný, je dostupnost poboček a přístup zaměstnanců. Firma si klade za cíl vyrábět okna, která vydrží desítky let a významně tak přispějí k nižší energetické náročnosti budov a ochraně životního prostředí. „Cílem našich plastových oken je nejen ušetřit peníze na provoz, ale i snížit závislost na každodenní spotřebě energie,“ říká vedoucí obchodu Vlastimil Viktorin.

Tajemství výroby špičkových oken

Klíčem k úspěchu je výroba oken z kvalitního materiálu. PRAMOS vyrábí okenní profily z neměkčeného polyvinylchloridu (PVC-U), který je součástí kvalitní směsi založené na vlastní ověřené receptuře. „Dosahujeme dobrých užitných i mechanických vlastností, značné chemické a biologické odolnosti, dobré tepelné odolnosti, dlouhé životnosti a výborné povětrnostní stálosti,“ doplňuje Josef Sáček, vedoucí výroby profilů. Tajemství špičkových oken však zahrnuje také ryze česká výroba s mnohaletou tradicí. Po 25 letech svého působení má PRAMOS rozhodně důvod k oslavě. Vyrobila již přes 500 tisíc oken.

Foto: PRAMOS, a.s.

Josef Sáček, vedoucí výroby profilů PRAMOS.

Výběr článků

Načítám