Hlavní obsah

Okna, která dělají radost již 25 let. Česká výroba je stále jistota.

Novinky, PRAMOS, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvažujete rekonstrukci, nebo stavbu nového domu? Zvolte tradiční české dodavatele. Jihomoravská firma PRAMOS se vypracovala mezi nejlepší výrobce v Česku. Svůj podíl na tom má solidní nabídka i bezproblémová komunikace. „Vyrábíme okna tak, jako bychom je dělali sami pro sebe,“ říká Radomír Zelinka, předseda představenstva a ředitel společnosti.

Foto: PRAMOS, a.s.

Firma PRAMOS slaví 25 let.

Článek

Češi rekonstruují své bydlení více než kdy jindy – dle statistik investovala od března do května 2020 do rekonstrukce asi 51 % lidí. Tuto změnu vítá i firma PRAMOS, výrobce plastových oken z jižní Moravy, která má vlastní vývoj i precizní kontrolu kvality. Prostředí českého trhu a zkušenosti z průběhu předešlých let sdílejí lidé z firmy.

Umíme se poprat s různými situacemi

V roce 1995 se původní zemědělské družstvo rozhodlo pro vznik samostatné společnosti PRAMOS. „Začaly se navyšovat objemy zakázek a dostavily se úspěchy,“ vzpomíná Radomír Zelinka. Přišla ekonomická krize v roce 1997. I s tou se ovšem firma popasovala a po skončení začala rapidně růst. „Zatímco v roce 1996 jsme měli kolem 60 zaměstnanců, dnes jich máme téměř na dvě stě. Jen v loňském roce byl náš obrat téměř půl miliardy,“ doplňuje Zelinka. Zázemí zkušených techniků a investice do moderní technologie výroby v minulosti udržela společnost na vrcholu i v časech pandemie.

Foto: PRAMOS, a.s.

Pavel Viktorin, vedoucí výroby oken a pan Radomír Zelinka, ředitel společnosti PRAMOS.

Digitální komunikace je trend, ale možnost se poradit je základ

Nové webové stránky s vizí Okna inspirovaná lidmi byly spuštěny v červnu roku 2020. Firma flexibilně zareagovala na zvýšenou poptávku po vhodném dodavateli řešení na míru i na internetu. „Nárust poptávek skrze web pramos.cz nám umožňuje vyrábět naplno i nyní,“ prozrazuje pan Vlastimil Viktorin, vedoucí prodeje oken. Lidé hledají nejen prvotřídní plastové profily třídy A, ale také unikátní profil HORIZONT PS SPACE 8 s šířkou 90 milimetrů, osmi komorami a vynikající tepelnou izolací. U PRAMOSU takovou kombinaci parametrů najdou.

Foto: PRAMOS, a.s.

Vlastimil Viktorin, vedoucí prodeje oken PRAMOS.

Úsporu energie doplnila i šetrnost k přírodě

Důvodem, proč je PRAMOS vyhledávaný, je dostupnost poboček a přístup zaměstnanců. Firma si klade za cíl vyrábět okna, která vydrží desítky let a významně tak přispějí k nižší energetické náročnosti budov a ochraně životního prostředí. „Cílem našich plastových oken je nejen ušetřit peníze na provoz, ale i snížit závislost na každodenní spotřebě energie,“ říká vedoucí obchodu Vlastimil Viktorin.

Tajemství výroby špičkových oken

Klíčem k úspěchu je výroba oken z kvalitního materiálu. PRAMOS vyrábí okenní profily z neměkčeného polyvinylchloridu (PVC-U), který je součástí kvalitní směsi založené na vlastní ověřené receptuře. „Dosahujeme dobrých užitných i mechanických vlastností, značné chemické a biologické odolnosti, dobré tepelné odolnosti, dlouhé životnosti a výborné povětrnostní stálosti,“ doplňuje Josef Sáček, vedoucí výroby profilů. Tajemství špičkových oken však zahrnuje také ryze česká výroba s mnohaletou tradicí. Po 25 letech svého působení má PRAMOS rozhodně důvod k oslavě. Vyrobila již přes 500 tisíc oken.

Foto: PRAMOS, a.s.

Josef Sáček, vedoucí výroby profilů PRAMOS.

Výběr článků

Načítám