Hlavní obsah

Nevěřte mýtům. I starší auto se vyplatí opravit v autorizovaném servisu

Novinky, Peugeot.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete svůj starší vůz dlouhodobě udržovat v dobré kondici, nebojte se využívat služeb autorizovaných servisů. Ty mají totiž povětšinou pro majitele starších aut výrazně zvýhodněné sazby. Třeba jako Peugeot s programem Každý věk má své výhody.

I majitelům starších vozů se rozhodně vyplatí jezdit do autorizovaného servisu

Článek

Hlavním důvodem, proč majitelé starších vozů přestávají jezdit do autorizovaných servisů, je mýtus, že by oprava byla výrazně dražší, než v nespecializovaném autoservisu. To možná platilo před 20 lety, když byla auta ještě konstrukčně poměrně jednoduchá, ale dnes je situace zcela jiná. Oprava i staršího ojetého vozu vyžaduje přesné servisní postupy, jinak řidič riskuje řadu problémů a také ztrátu hodnoty svého auta. Kromě toho spousta značek a jejich autorizovaných servisů vychází majitelům starších vozů výrazně vstříc zvýhodněnými cenami na originální díly, případně i práci. Například u Peugeotu se sleva v rámci programu Každý věk má své výhody, zvyšuje, čím je vůz starší. Kromě toho třeba právě Peugeot nabízí vybrané díly i odborně repasované s plnou funkčností i zárukou, které jsou cenově ještě výhodnější, například filtry pevných částic FAP.

Filtry pevných částic má Peugeot levnější než neautorizovaný servis

Právě použití originálních náhradních dílů i při opravách či údržbě, je čím dál důležitější. Automobil je složitým konstrukčním celkem složeným ze spousty dílů a pro jeho bezvadnou funkčnost je žádoucí, aby byly i po letech jeho jednotlivé prvky ideálně sladěny. Jen tak může být zajištěna odpovídající bezpečnost, jízdní vlastnosti, komfort a také dlouhodobá spolehlivost a životnost.

Péči o váš vůz svěřte odborníkům

Autorizované servisy používají k údržbě i opravám výhradně originální díly, které jsou identické s těmi, jež jsou použité při prvotní montáži vozu, a tak má majitel vždy jistotu, že daný díl je určen přímo pro jeho vůz a samozřejmě se na něj vztahuje také odpovídající záruka. To je velký rozdíl oproti neautorizovaným opravnám a „garážovým“ servisům, které často používají díly s nižší kvalitou a tedy i výdrží, přičemž vyřízení případné reklamace je hodně problematické. Vzniká také riziko nižší bezpečnosti a funkčnosti auta, přitom je mnohdy cena dílů z tzv. druhovýroby srovnatelná s originálními díly. A platit stejnou částku za horší kvalitu se přece nikomu nechce.

Používáním originálních náhradních dílů předejdete nečekaným problémům

Jenže díly nejsou jedinou součástí celkové ceny za servis, je nutné započítat i práci, a tak si na příkladu značky Peugeot ukážeme i další výhody autorizovaného servisu. Ten totiž už při příjmu zakázky sdělí zákazníkovi kvalifikovaný odhad celkové ceny, neboť přesně ví, jak dlouho který servisní úkon trvá. I zde je tedy propastný rozdíl oproti jiným servisům, které často odhadují cenu „od oka“ a nakonec účtují ještě více, aniž by zákazník věděl za co. Autorizovaný servis také díky modernímu vybavení a potřebné diagnostice přesně ví, jaký díl je nutné opravit a nemění nic zbytečně.

Nový, nebo ojetý – všem se vyplatí jezdit do autorizovaného servisu

Profesionální příjem zakázky zaručuje, že cena opravy bude vyčíslena předem

Výběr článků

Načítám