Hlavní obsah

Moderní kotle na dřevní biomasu vás zbaví závislosti na dodavatelích energií

Novinky, BLAZE HARMONY

Tlak na stále ekologičtější vytápění a aktuální situace na energetickém trhu nutí majitele domů k zamyšlení, jak nahradit nevyhovující kotle moderními způsoby vytápění. Situace na Ukrajině a nejistota s dodávkami plynu vše dále umocňuje. Vytápění nezávislé na dodavatelích energií však nemusí být takový problém, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Foto: blazeharmony.com

Ekologicky šetrné vytápění dřevem

Článek

V oblasti vytápění urazili výrobci kotlů na dřevní biomasu velmi dlouhou cestu. Jedním z těch, kdo sází na výzkum a vývoj, je i ryze česká rodinná firma BLAZE HARMONY. Tato společnost přináší do tradičního světa vytápění dřevem skutečně inovativní a jedinečné patentované prvky pro úsporu paliva, vysoký komfort a dlouhou životnost. Očekávání zákazníků jsou vysoká, ale právě na to se zaměřuje zkušený tým vývojářů s dlouholetou praxí.

"Výzkum a vývoj je pro nás naprosto klíčový. Ukazuje se, že si tak vytváříme zajímavou pozici na trhu, a hlavně úspěch u klientů. Všechny naše kotle obsahují jedinečné konstrukční prvky a inovace, které přináší řadu výhod svým majitelům. U nejnovější řady kotlů jsou uplatněny hned čtyři unikátní patentovaná řešení. Tím tyto kotle umožňují jednoduchou výměnu stávajících nevyhovujících kotlů za technologie 21. století", říká Roman Tihelka, jednatel společnosti.

Zplyňovací kotle na dřevo od firmy BLAZE HARMONY nabízí velmi jednoduchou obsluhu, výraznou úsporu paliva a nižší celkové náklady na instalaci. Zákazníci sníží svou spotřebu paliva více než o třetinu. To znamená nejen úsporu finanční, ale i prostorovou a časovou při přípravě a skladování polen. Jako palivo je možné alternativně použít dřevěné brikety, štěpku nebo piliny.

Foto: blazeharmony.com

Kotle na dřevo a pelety

Špička mezi kotly na biomasu

Každý kotel je osazen elektronickou řídící jednotkou pro přesnou kontrolu výkonu, jeho modulaci pro zamezení přetápění i pro řízení několika směšovacích okruhů. Takže ke kontrole topného systému není potřeba další elektronika.

Pokud by však měl uživatel obavy z moderní řídící jednotky, která se postará o chod celého topného systému, může si vybrat novinku v sortimentu, kotel BLAZE NATURAL. Tento kotel na dřevo lze provozovat zcela bez elektrické energie, ale nabízí všechny výhody kotle s řídící jednotkou, včetně regulovatelnosti výkonu nebo možnosti samotížného zapojení. Bez dalších podmínek má zákazník záruku 7 let na kotlové těleso. Kotle z řady NATURAL PLUS lze instalovat do topného systému i bez akumulační nádrže.

Foto: blazeharmony.com

Nová výrobní hala BLAZE HARMONY

Kombinované i zcela automatické kotle na pelety

V nabídce jsou také automatické kotle na pelety a kombinované kotle na dřevo a pelety. Kombinované kotle spalují jak kusové dříví, tak i pelety. Vlastní přechod z režimu zplyňování dříví na spalování pelet je zcela automatický a peletový hořák sám zapálí pelety a pokračuje ve vytápění bez zásahu obsluhy. Takové řešení se co do komfortu vyrovná bezobslužnému plynovému vytápění, ovšem s výhodou nižších nákladů na provoz, které u plynového vytápění značně narůstají.

BLAZE HARMONY pravidelně prezentuje své výrobky na odborných výstavách a veletrzích v Česku i zahraničí. Nejbližší taková prezentace proběhne na veletrhu AQUATHERM v Praze, ve dnech 19.-22. dubna 2022. Přijďte navštívit stánek 321 v hale číslo 3.

Výběr článků

Načítám