Hlavní obsah

Lužická jezerní krajina: Ideální cyklistická dovolená v největší evropské umělé vodní krajině

Novinky, Německá turistická centrála

Lužická jezerní krajina je jednou z nejúžasnějších prázdninových destinací v Německu. Kdysi tuto oblast brázdily gigantické bagry, dnes se zde na slunci třpytí obrovská jezera. Bývalá povrchová těžební oblast mezi Prahou, Drážďany a Berlínem se přeměnila a nyní se nově prezentuje jako největší umělá vodní krajina v Evropě.

Foto: (c) Tourismusverband Lausitzer Seenland - Nada Quenzel

Cyklisté u jezera Großräschener See

Článek

Vydejte se do Lužické jezerní krajiny. Můžete se těšit na dovolenou v oblasti s více než dvěma desítkami jezer, kanály, přístavy a plážemi. Užijte si tu rozlehlost, pocítíte tam vítr ve tváři, i když se budete pohybovat uvolněně a pomaleji. Lužická jezerní krajina však nabízí výborné možnosti pro aktivní dovolenou. Nemusíte se přitom bát náročných tras. Na projížďku vás zve mnoho cyklostezek, z nichž většina vede velmi blízko nových jezer.

Foto: (c) Tourismusverband Lausitzer Seenland - Kathrin Winkler

Městský přístav Senftenberg

Foto: (c) Tourismusverband Lausitzer Seenland - Kathrin Winkler

Jezero Geierswalder See

Díky rovným asfaltovým jezerním stezkám je Lužická jezerní krajina oblíbeným cílem cyklistů. Trasy podél břehů nabízejí nejen potěšení z jízdy na stezkách bez auta, ale také nádherné výhledy na obrovské, třpytivé vodní plochy. Doplňují rozsáhlou síť cyklostezek, které vedou malebnými vesnicemi a druhově bohatými přírodními rezervacemi v okolí. Cyklistické výlety plné zážitků vedou kolem jezer Geierswalder See (16 km) a Senftenberger See (18 km). Nejdelší okružní trasy jsou kolem jezer Partwitzer See (21 kilometrů) a Bärwalder See (21 kilometrů).

Foto: (c) Tourismusverband Lausitzer Seenland - Nada Quenzel

Cyklisté u kanálu Koschener Kanal

Foto: (c) Tourismusverband Lausitzer Seenland - Nada Quenzel

Cyklisté u vyhlídkové věže Rezavý hřebík - Rostiger Nagel

Highlight: nová okružní cyklostezka kolem jezera Großräschener See

Nyní byla otevřena nová cyklostezka: 18kilometrová jezerní stezka kolem jezera Großräschener See nabízí fantastická panoramata a vzrušující zastávky na trase, jako je moderní městský přístav, IBA terasy s bistrem, návštěvnické centrum, vinice a molo, stejně jako vyhlídkové body Victoria Höhe a Reppister Höhe. Kopcovitý profil této trasy se odlišuje od ostatních rovinatých jezerních stezek.

Všechny trasy kolem jezer jsou vzájemně propojeny. Tímto způsobem lze jednotlivé okruhy kombinovat i do delších výletů - podle vaší chuti a formy v daný den.

Další podrobnosti a interaktivní mapu společně s GPX-Track naleznete na stránkách https://www.lausitzerseenland.de/cs.html

Foto: (c) Peter Radke

Pohled na Lužickou jezerní krajinu

Výběr článků

Načítám