Hlavní obsah

Klínovec hlásí dostatek sněhu k lyžování. Ohrožena není ani zimní olympiáda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skiareálu Klínovec se vyplatilo dlouhodobé zaměření na kvalitní zasněžovací systémy. I přes letošní nepříznivý průběh počasí se na Klínovci lyžuje na více než 15 km sjezdovek a ohrožena tak není ani právě zahájená Zimní olympiáda dětí a mládeže.

Foto: Skiareál Klínovec

SKIAREÁL KLÍNOVEC - lanovka CineStar Express s oranžovou krycí bublinou

Článek

Díky dlouhodobému zaměření na nejmodernější zasněžovací systémy Klínovec pravidelně otevírá své brány jako jeden z prvních tuzemských skiareálů. Jako prioritu ho bere již několik let a každý rok investuje do dalších technologických vylepšení. Letošní téměř 40miliónové investice směrovaly například na posílení čerpacích stanic, nákup nových vrtulových děl a navýšení kapacity retenčních nádrží. Právě retenční nádrže středisku zajišťují soběstačnost při výrobě sněhu a to ze 70 % procent, bez ohledu na momentální přítoky povrchových vod.

Zasněžování DámskáVideo: Skiareál Klínovec

Letošní slabá zima ukazuje, že šlo o správný přístup. Zatímco většina středisek řeší, jak spustit areál či rozšířit nabídku sjezdovek, Klínovec se může pochlubit více než 15 km otevřených sjezdovek. Radovat se tak mohou i dětští olympionici, kteří právě na Klínovci 19. 1. 2020 odstartovali svou zimní olympiádu dětí a mládeže. O její konání se mnozí možná již strachovali, ale na Klínovci se i přes nepřízeň počasí podařilo připravit všechna sportoviště. Na sjezdovkách se budou odehrávat jak snowboardové a alpské disciplíny, tak například i skicross.

Foto: Skiareál Klínovec

SKIAREÁL KLÍNOVEC

Nejvyšší investicí tohoto největšího krušnohorského areálu je pro tento rok ovšem úplně nová odpojitelná lanovka s oranžovými krycími bublinami, které chrání lyžaře při nepřízni počasí. Ta vyšla na 110 miliónů korun a stala se již třetí krytou lanovkou v areálu. Více nikde jinde na tuzemských horách nenajdete.

Přitom se již nyní mluví o stavbě další bublinové lanovky, která by měla být dokonce 6místná. Vyrůst by měla v areálu na Neklidu, který se ke Klínovci lyžařsky připojil minulý rok a tímto spojením vznikla největší lyžařsky propojená oblast v České republice. Jak je vidět na Klínovci to se svým letošním sloganem „Více bublin, více komfortu“ myslí opravdu vážně.

Klínovec – bublinyVideo: Skiareál Klínovec

Výběr článků

Načítám