Hlavní obsah

Investování není žádná věda – stačí třeba jen platit kartou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět měsíců od uvedení na trh vydělaly klientům on-line investice od Equa bank v průměru 4,8 %. To je výrazně výše, než nabízí většina spořicích produktů na trhu a těm, kdo se rozhodli investovat on-line u Equa bank, se zhodnotily investované peníze výrazně nad úroveň inflace.

Equa bank

Článek

„On-line investice od Equa bank změnily dosavadní pojetí nabídky investičních produktů na českém trhu. Kromě jednoduchosti díky on-line způsobu investování a možnosti investovat podle různých životních situací přinesly on-line investice všem investorům atraktivní výnos. I drobní investoři, kteří investují při každé transakci platební kartou, za devět měsíců zhodnotili své peníze o 2,4 %,“ říká David Kögler, ředitel investičních produktů Equa bank.

Equa bank, která je lídr v oblasti klientsky srozumitelného a jednoduchého digitálního bankovnictví v České republice, nabízí unikátní on-line investování do investičních fondů od loňského listopadu. On-line investování pro každého funguje velmi jednoduše a návodně. Celý proces je postaven na plánování investičních cílů, které je podle nás základem pro dlouhodobě úspěšné investování.

Pomocí investiční kalkulačky si klient může svůj cíl libovolně upravovat tak, aby nejlépe vystihoval jeho potřeby. Pro snazší nastavení investice má na výběr čtyři přednastavené investiční přístupy, které se liší mírou možného výnosu a rizika. Klienti si také mohou zvolit více investičních cílů s různým nastavením (délka investice, investiční přístup atd.).

Unikátní je rovněž možnost automatické investice při každé platbě kartou. Klient – pokud chce – si může nastavit, jaké částky (například 10, 20 nebo 50 Kč) chce střádat při každém použití platební karty. Jakmile nastřádaná částka dosáhne 100 korun, jsou peníze ve stanovený den investovány. Klient tak nakupuje a současně investuje.

„Rozdíl ve zhodnocení peněz v investicích vynikne v dlouhodobějším srovnání s dalšími produkty, jako jsou spořicí účet nebo termínovaný vklad. Zatímco z částky 500 tisíc Kč by na spořicím účtu po 5 letech bylo přibližně 521 tisíc Kč a na termínovaném vkladu přibližně 549 tisíc Kč, u investic při průměrném výnosu 5 % by to bylo přibližně 641 tisíc Kč,“ říká David Kögler z Equa bank.

Porovnání výnosů, pokud jste peníze investovali nebo uložili před 5 lety

Equa

Pozn.: Průměrné sazby spořicích účtů a termínovaných vkladů Equa bank. Průměrný výnos investic ve výši 5 % je ilustrační a vychází z průměrného zhodnocení globálních dividendových fondů v CZK za posledních 5 let.

Každý investor je povinen přijmout vlastní informované rozhodnutí o vhodnosti investice, protože investiční nástroj nabízený bankou nemusí být vhodný pro všechny investory. Minulá výkonnost investičních nástrojů nezaručuje výkonnost budoucí. S investičními nástroji a investicemi jsou spojena různá investiční rizika, přičemž hodnota investice může stoupat i klesat a není zaručena návratnost původní investované částky. U každé investice existuje riziko, že klient nedosáhne očekávaného výnosu nebo ztratí část nebo dokonce celou investovanou částku.

Více na www.equabank.cz nebo zde.

Výběr článků

Načítám