Hlavní obsah

Invaliditu nejčastěji způsobí vážné onemocnění

Komerční článekKooperativa pojišťovna, a.s

Z průzkumu, který Kooperativa realizovala s agenturou Ipsos, vyplynulo, že lidé se více obávají rakoviny či nemocí nervové soustavy než duševních poruch.

Foto: Kooperativa pojišťovna, a.s

Invaliditu nejčastěji způsobí vážné onemocnění

Článek

„Vážná onemocnění opravdu stojí za 96 % případů invalidity, jen 4 % jsou způsobena úrazem. A u vážných onemocnění je pak celých 36 % případů invalidity 3. stupně způsobeno duševními poruchami a poruchami chování. Jedná se tedy o vůbec nejčastější příčiny invalidity. To si mnoho lidí neuvědomuje,“ upozorňuje ředitel Úseku pojištění osob Kooperativy Petr Procházka.

Invalidita výrazně zasáhne rodinný rozpočet

Proto byste si měli ověřit, jestli jste vy nebo i vaši blízcí pro tyto případy pojištěni. Invalidita totiž výrazně zasáhne nejen do života jednotlivce, ale většinou i do finanční situace celé rodiny. Jen počáteční náklady například na úpravu bydlení nebo automobilu, případně na nákup invalidního vozíku lehce přesáhnou částku 800 tisíc Kč. Navíc se významně sníží příjmy, které samozřejmě nedosahují výše původního výdělku. Celkem tedy může jít o miliony. Dobře nastavené životní pojištění v takových případech téměř dorovná původní příjem. A to je jeho nejdůležitější vlastnost.

Foto: Kooperativa pojišťovna, a.s

Nejčastější příčiny invalidity 3. stupně

Dvojnásobné plnění v případě invalidity 3. stupně

Aby Kooperativa podpořila pojistnou ochranu v případě těchto vážných onemocnění, připravila pro klienty, kteří si 1. dubna do 30. června 2021 sjednají pojištění rizika invalidity v rámci životního pojištění, po celý čas trvání smlouvy dvojnásobné plnění u pojištění invalidity 3. stupně. V případě pojistné události tak lze získat zvýhodnění až 1 milion Kč navíc. Nabídka platí pro nově uzavřené smlouvy i žádosti o změnu a dodatky produktů skupiny FLEXI a NA PŘÁNÍ a vztahuje se jak na nové smlouvy, tak na úpravy starších smluv doplněním rizika pojištění invalidity, pokud na smlouvě dosud nikdy nebylo sjednáno. Sjednaná částka musí být minimálně 250 000 Kč. Je určena pro dospělé i děti a Kooperativa výhodu garantuje po celou dobu platnosti pojištění, a to i v případě změny pojistné částky v průběhu pojištění.

Výběr článků

Načítám