Hlavní obsah

Dubaj - ideální místo pro dovolenou, na kterou nezapomenete

Novinky, CK Fischer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené arabské emiráty, to je luxus ukrytý v poušti, tradiční orient nebo místo, kde se tvoří zázraky na počkání. Ještě před půl stoletím zde byla jen vyprahlá poušť, dnes na jejím místě stojí nejluxusnější hotely i nejvyšší stavba planety.

Foto: CK Fischer

Dubaj - idealní místo pro dovolenou, na kterou nezapomenete

Článek

Dubaj – oáza luxusu

Dubaj je stejnojmenné hlavní město jednoho ze sedmi emirátů. Zároveň je nejznámější a nejlidnatější. Letiště tvoří jednu z nejvýznamnějších přestupních stanic mezi Evropou a Asií, takže mnoho turistů tu stráví pouze pár hodin. Ty se ale mohou proměnit v zážitek na celý život.

Foto: CK Fischer

Fatamorgána v poušti

Dubaj, často přezdívána New Yorkem arabského světa, je proslulá avantgardní architekturou, opulentním luxusem a troufalostí zároveň. Kde jinde si totiž uprostřed pouště postavili kluziště a vodopád? To vše společně s největším akváriem na světě (10 miliónů litrů vody) naleznete v největším obchodním centru všech dob – Dubai Mall. V tomto chrámu konzumu můžete nakupovat ve více jak dvanácti stovkách těch nejluxusnějších obchodů. A pokud vás v horkých letních dnech přepadne chuť na lyžování, vyrazte do obchodního centra Mall of the Emirates. Oblouky zde můžete krouhat na 400 metrů dlouhé kryté sjezdovce Kromě lyžařského vybavení vám půjčí i zimní komplet.

Foto: CK Fischer

Vzhůru do oblak

Patrně si všímáte, že Dubaj miluje rekordy. Není tedy náhodou, že přímo z Dubai Mall stoupá stavba, kterou se lidstvo dosud nejvíce přiblížilo k nebesům – 828 metrů vysoká Burj Khalifa. Ta disponuje nejrychlejším výtahem na světě, který vás za minutu doveze do 124. patra na nejvyšší vyhlídkovou plošinu, ze které kdy mohlo lidské oko shlédnout.

Je libo vlastní sluha?

Další dubajskou dominantou je jeden z nejluxusnějších hotelů světa - Burj Al Arab, který je mezi lidmi neoficiálně označován jako sedmihvězdičkový. Je ve tvaru plachetnice a hotelové apartmány jsou vždy dvoupatrové. Každé patro má svou vlastní recepci a na každý pokoj připadá jeden sluha.

Foto: CK Fischer

Znovunalezený ráj

U hotelů ještě chvíli zůstaneme. Symbolem dubajské pompéznosti je uměle vybudovaný ostrov ve tvaru palmy, jemuž dominuje ohromující hotelový komplex Atlantis. Je vystavěn ve stylu ztraceného pozemského ráje. Týden v hotelu vás tu nemusí přijít na více než 30 tisíc korun, ale pokud máte nazbyt i dvě stě tisíc korun, můžete si zde dopřát noc v mořském apartmánu. „Majestátní pětihvězdičkový hotel Atlantis The Palm slibuje luxus a zábavu pro celou rodinu. Součástí hotelu je i zábavný vodní park Aquaventura s jednou z největších skluzavek světa,“ láká Jan Bezděk z cestovní kanceláře Fischer.

Foto: CK Fischer

Odtud dýchá historie

Srdce města je v Dubajském zálivu. Této části se říká „stará“ Dubaj, ale slovo starý je poměrně relativním pojmem. Většina domů zde nestojí ani sto let. Zálivem můžete projíždět po tradičních dřevěných lodích, které jsou zdejší vodní taxi službou. Dubaj z tohoto úhlu pohledu získává úplně jiný rozměr. Nádech orientu ještě umocní prohlídka starých trhů, kde nakoupíte koření, látky i zlato. Hodně zlata. Zlatníci na Golden Souk vám mohou šperky vyrobit i na počkání.

Navštivte Dubaj s CK Fischer od 17 990 Kč, více info na www.fischer.cz

Výběr článků

Načítám