Hlavní obsah

Dobijte si energii během spánku

Novinky, Dormeo

V roce 2020 se nám převrátil život vzhůru nohama. Trávíme velkou část dne doma a hladina stresu vzrostla. Abychom se vyrovnali s tímto „novým stavem věcí“, začali jsme se během dne věnovat nejrůznějším aktivitám, ale pokud se v noci dobře nevyspíme, vše, co děláme během dne, se vůbec nepočítá. Kvalitní spánek nic nenahradí.

Foto: Dormeo

Dobijte svoji energii

Článek

Představte si, že jste jako mobilní telefon. Pokud není baterie nabitá, nebude telefon správně fungovat, obrazovka ztmavne, telefon bude pomalejší a aplikace nebudou běžet. Totéž se stane vám, když budete mít „téměř vybitou baterii“. Proto, stejně jako každou noc dobíjíte telefon, musíte každou noc dobíjet i svoje „baterky“, abyste dobře fungovali a zůstali zdraví. Spánek je vaše nabíječka!

Spánek dobije vaše tělo i mysl

Spánek je jednou z nejdůležitějších věcí, které můžeme udělat pro své zdraví a pohodu. Inhibuje sekreci kortizolu, stresového hormonu v našem těle, stimuluje uvolňování růstového hormonu, který vytváří silné kosti, produkuje červené krvinky a umožňuje hojení tkání. Během spánku se naše ledviny, plíce a játra detoxikují a naše pokožka se opětovně hydratuje. Spánek zajišťuje správnou funkci imunitního systému, což je první linie obrany našeho těla proti virům a bakteriím. Spánek dále ovlivňuje kreativitu, paměť a řešení problémů. Pomáhá organizovat naše myšlenky do souvislých struktur a umožňuje rychlé vyhledání informací. Seznam přínosů pokračuje by mohl pokračovat dál, ale zkrátka ... spánek nás ponoří do jiného světa a uzdravuje naše tělo a mysl.

Pokud jde o spánek, je důležité zdůraznit, že jak kvalita, tak kvantita jsou stejně důležité. Můžete spát třeba deset hodin, ale pokud bude kvalita spánku špatná, nebudete mít energii. Každá hodina, kterou strávíte v posteli, by měla být dobře strávenou (a dobře prospanou).

Foto: Dormeo

Spánek dobije vaše tělo i mysl

Dormeo den spánku

19. března 2021 slavíme Dormeo den spánku. Každý rok zvyšujeme povědomí o důležitosti spánku pro naše zdraví, duševní pohodu a život celkově. Letos, v těchto bouřlivých dobách, je naše mise ještě důležitější. Protože i když jsou lidé vybaveni na krátkodobé působení stresu, dlouhodobý stres může mít devastující následky. Proto je třeba to řešit a spánek je ideálním řešením, které by mělo být na vrcholu priorit každého člověka.

Každý rok v rámci Dormeo dne spánku také vyvíjíme zcela nový a inovativní produkt. Letos ho představuje přikrývka Dormeo Comfy Relax, která, jak již název napovídá, je neuvěřitelně měkká, hebká a příjemná. Výplň přikrývky tvoří nová pokročilá memo elastická vlákna Wellsleep®, která jsou měkká, ale zároveň reagují na tělo. Přikrývka Dormeo Comfy Relax vás obejme svou měkkostí a pohodlím, dopřeje vám klid a relaxaci. Navíc poskytujeme skvělé slevy na mnoho našich matrací, polštářů, přikrývek a dalších výrobků, abyste byli nabití naplno!

Foto: Dormeo

Dormeo den spánku

Výběr článků

Načítám