Hlavní obsah

Česká plastová okna vyrobena srdcem, hlavou a rukama. Firma PRAMOS slaví 25 let od svého vzniku

Novinky, PRAMOS a.s.

Firma PRAMOS je přední český výrobce plastových oken a dveří, který letos slaví 25 let. Na špičku se dostal nejen díky svému odbornému know-how, ale také lidskému přístupu. Přečtěte si o jeho prvních krůčcích, aktuálních trendech i budoucí vizi.

Foto: PRAMOS a.s.

Vlastimil Viktorin, vedoucí prodeje oken firmy PRAMOS a.s.

Článek

PRAMOS a.s. nezastavila po 25 letech ani koronavirová krize

„Lidé v letošním roce neutratí tolik peněz za drahou zahraniční dovolenou, ale můžou je využít třeba právě na zvelebení svého bydlení,“ říká o aktuální situaci pan Viktorin, vedoucí prodeje oken. Podle něj se lidé na prahu nové stavební sezony rozhodně nevzdávají ani možnosti koupě kvalitních oken a dveří. I přes pokles zakázek v dubnu se obchod ani výroba nezastavila. Poptávky přicházejí, ale lidé jsou při nákupu opatrnější.  U větší firmy se stabilní značkou, jako je PRAMOS, se však lidé nemají čeho bát. Díky novým a kvalitním oknům mohou lidé ušetřit na energiích a zároveň zpříjemnit svůj domov.

Jak se začala rodit plastová okna na jižní Moravě?

Z původního provozu zemědělského družstva se krůček po krůčku stala moderní výrobní firma. Plastové okno v 90. letech znamenalo něco velmi moderního a zajímavého. Toho se rozhodlo tehdejší vedení využít a investovalo do linky na výrobu oken a do technologie výroby plastových okenních profilů a trubek. Postupně se firma rozvinula až do současné podoby a dnes vytváří v regionu bezmála 200 pracovních míst. Na začátku se vyráběla okna zásadně s dvojskly a většinou v bílé barvě. Nadčasové šedé profily byly budoucností, kterou si nikdo neuměl představit.

Jaké zlomové okamžiky firma zažila?

„Velké změny se začaly dít kolem roku 2000. V tu dobu se firma vyléčila z dětských nemocí a začali jsme růst a zakládat nové pobočky.  K Brnu přibyly nejdříve pobočky v blízkém okolí, později v Ostravě, v Praze a pak už to šlo dál. Díky dobré práci našich lidí jsme mohli dále investovat do rozvoje a modernizace výroby. V následujících letech jsme přivedli na trh několik profilových systémů. Jako poslední osmikomorový okenní profil SPACE 8, který je považován za chloubu našich pracovníků,“ komentuje milníky ve firmě Vlastimil Viktorin. Dnes PRAMOS patří k nejvýznamnějším výrobcům plastových oken v ČR.

Foto: PRAMOS a.s.

Osobní přístup při výběru a montáži oken.

Férový a lidský přístup drží firmu na vrcholu

To, co se však za těch 25 let nezměnilo je lidský a férový přístup. „Naší vizí je: Děláme okna tak, jako bychom je dělali sami pro sebe. Firma má srdce a my se snažíme nabírat lidi, kteří ho mají na správném místě, “ vysvětluje filozofii firmy Viktorin a doplňuje: „Uvědomili jsme si, že naši pracovníci dávají do oken i dveří kousek sebe, proto jsme naší vizi upravili do nového sloganu: Okna inspirovaná lidmi. Celé naší firmě bych chtěl k výročí 25 let popřát hlavně zdraví a to jak to ekonomické, tak hlavně to lidské.“

Foto: PRAMOS a.s.

Okna děláme tak dobře, jako bychom je dělali sami pro sebe, už 25 let.

Výběr článků

Načítám