Hlavní obsah

Cena za zelenou energii jako za běžnou energii, je to možné?

Novinky, Alpiq Retail

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třídíte odpad, zodpovědně nakupujete lokální potraviny, snažíte se omezit spotřebu plastů a neplýtvat jídlem. Zkrátka se snažíte, aby vaše ekologická stopa byla co nejmenší. A možná přemýšlíte i nad tím, jak moc „čistá“ je energie, kterou každý den potřebujete ke svému životu.

Foto: Alpiq Retail

Cena za zelenou energii jako za běžnou energii, je to možné?

Článek

Obecně platí, že k přírodě šetrné energie je v Česku ještě pořád pomálu. Dobrou zprávou ale je, že když chcete, můžete pro svou domácnost nebo firmu čerpat elektřinu výhradně z obnovitelných zdrojů. A její cena opravdu není tak vysoká.

Někteří už na čistou energii vsadili a jejich střechy zdobí fotovoltaické panely. Ne každý má ale tu možnost a finanční prostředky pro výstavbu vlastní malé fotovoltaické elektrárny. Naštěstí už dnes i v česku existují dodavatelé, kteří dokážou zajistit dodávku 100% zelené energie i s certifikátem původu.

Nechte si do zásuvek proudit 100% zelenou energii

Schválně si nechte spočítat, kolik by vás Zelená elektřina stála. Nic za to nedáte a je to raz dva. Například na www.alpiq-energy.cz zadáte pár údajů o své domácnosti a hned zjistíte, kolik zaplatíte na měsíčních zálohách a kolik za jednu MWh v nízkém i vysokém tarifu.

Uvidíte, že u Alpiqu se od ceny standardní elektřiny ta zelená nijak neliší. Možná dokonce ušetříte oproti svému současnému dodavateli, který přitom ekologii u vašeho tarifu třeba ani neřeší.

Foto: Alpiq Retail

Nechte si do zásuvek proudit 100% zelenou energii

Společnost Alpiq, která má ve Švýcarsku více než 100letou tradici a působí ve 30 evropských zemí, totiž přináší na český energetický trh opravdu svěží vítr. Podporu dodávky zelené energie z českých i vlastních obnovitelných zdrojů za velmi dobrou cenu, plně on-line a navíc bez penále nebo pokut. Podobné výhody byste u velkých zavedených hráčů hledali jen těžko.

Ekologickou elektřinu máte sjednanou za pár minut, komplet on-line

Přejít na zelenou elektřinu v praxi trvá opravdu jen chvilku, všechno navíc zvládnete doma na počítači nebo chytrém telefonu. Alpiq je první dodavatel energií v Česku, u kterého si sjednáte smlouvu 100% on-line, bez tisknutí papírové smlouvy, bez front na poště a bez nahánění kurýra.

Foto: Alpiq Retail

Ekologickou elektřinu máte sjednanou za pár minut, komplet on-line

Jak probíhá přechod k Alpiqu:

1. Nabídku si vyberete v pár jednoduchých krocích na stránkách www.alpiq-energy.cz. Pokud neznáte svojí spotřebu a neorientujete se na trhu s energií, provede vás výběrem virtuální průvodce.

1. Nabídku si vyberete v pár jednoduchých krocích na stránkách www.alpiq-energy.cz. Pokud neznáte svojí spotřebu a neorientujete se na trhu s energií, provede vás výběrem virtuální průvodce. 2. Smlouva vám přijde e-mailem a podepíšete ji elektronicky – myší nebo elektronickým perem na počítači, případně prstem na mobilu.

Pokud máte smlouvu u jiného dodavatele, Alpiq ohlídá všechny termíny, a jakmile současná smlouva skončí, sám se postará o včasné podání výpovědi a komunikaci s dodavatelem. Vy tak nemusíte nic řešit a můžete mít navíc dobrý pocit, že aktivně přispíváte na snížení produkce CO2 emisí.

Výběr článků

Načítám