Hlavní obsah

57 % firem potrápil phishing. Co vás ochrání při podnikání online?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Online jsou nejen zákazníci a firmy, ale i podvodníci a hackeři. Jak se jim ubráníte? Kyberkriminalitu by neměly brát na lehkou váhu velké korporáty, ale ani podnikatelé a malé firmy. V ohrožení jsou osobní údaje zákazníků, zaměstnanců i firmy samotné. Kde se vystavujete největšímu riziku a možná o tom ani nevíte?

Foto: Vodafone

Kybernetická ochrana

Článek

Bezpečné připojení na prvním místě

Využíváte vy nebo vaši zaměstnanci veřejnou Wi-Fi síť, abyste se připojili ke svému e-mailu, internet bankingu nebo jiným internetovým službám? Pro přístup ke svým účtům byste ji měli vynechat, i když se jedná o připojení ve vaší oblíbené kavárně. U veřejných sítí hrozí riziko, že vše, co přes dané připojení podniknete, bude moci sledovat někdo nepovolaný (včetně vašich hesel a čísel platebních karet).

Přijít můžete i o celou svou digitální identitu. Hacker totiž dokáže přes veřejnou

Přijít můžete i o celou svou digitální identitu. Hacker totiž dokáže přes veřejnou Wi-Fi síť rychle a nenápadně napadnout vaše profily na sociálních sítích

a zveřejňovat na nich posty, které nemáte šanci ovlivnit. Pod jménem vaší firmy může psát výhrůžky nebo urážky na stránky vašich klientů a vážně tak poškodit její pověst.

Podobným problémům můžete předcházet, pokud budete mít ve svých zařízeních nainstalovanou spolehlivou kybernetickou ochranu. Proto Vodafone Business poskytuje pro online bezpečnost svých zákazníků aplikaci CyberWall, kterou nyní automaticky přidává ke všem mobilním tarifům pro podnikatele a malé firmy. Aplikaci si můžete pořídit i bez tarifu a co je hlavní, už se nemusíte obávat nahlížet do svého internetového bankovnictví nebo firemního účtu.

Edukujte i své zaměstnance

Nejslabším článkem jsou prokazatelně samotní uživatelé. Data výzkumné společnosti Ponemon Institute ukazují, že s phishingem má zkušenost 57 % firem. Zdá se vám takové číslo vysoké? Kybernetickou bezpečnost se mezi svými klienty rozhodla otestovat také společnost Servodata. Phishingové útoky, kterými se ze zaměstnanců snažili vymámit citlivé údaje nebo infiltrovat software do systému klienta, byly úspěšné v 70 %. Z výzkumu vyplývá, že většina lidí bez rozmyslu zapojí do svého počítače neznámý flash disk nebo ke svému notebooku pustí falešného IT specialistu.

Abyste rizikové chování zaměstnanců a úspěšnost nejen phishingových útoků snížili na minimum, je důležité jim poskytovat aktuální informace o tom, jak rozpoznávat kyberútoky a chránit citlivá firemní i osobní data. A pokud je to možné, vybavit je nástroji pro online bezpečnost.

Jak se nejlépe chránit?

Ne všechny hrozby se vám hned podaří odhalit a některé možná vůbec.

Ne všechny hrozby se vám hned podaří odhalit a některé možná vůbec. Aplikace CyberWall od Vodafone Business bude bedlivě střežit vaše zařízení, ať už jde o telefon, tablet či notebook. Včas vás upozorní na podezřelé stránky a phishing, rozpozná i počítačové viry a sníží tak riziko úniku dat

a dalších nepříjemností na minimum. „Trojský kůň“ se většinou schovává v místech, kde jej nečekáte, a nezvaného hosta si tak můžete naistalovat, aniž byste o něm věděli.

Můžete se stát rovněž terčem vydírání. Pokud si stáhnete podvodnou aplikaci, dokáže vám na pozadí „vykrást“ vaše fotky, videa a další data. Ti, kteří vám je odcizili, po vás mohou chtít výkupné pod výhrůžkou, že jinak vaše osobní data zveřejní na internetu, nebo je nevrátí zpět. I takovým situacím se můžete vyhnout pomocí zvýšené kybernetické ochrany.

Vodafone Business je tím pravým partnerem pro vaše podnikání a s komplexní ochranou jeho CyberWallu si můžete být jisti, že pro svou kybernetickou bezpečnost děláte maximum. Díky kvalitním hlasovým a datovým službám, pevnému připojení a dalším nástrojům, které vám aplikace CyberWall přináší, budete připraveni na každou situaci a bez obav můžete naplno rozjet své digitální podnikání. Využijte jedinečné nabídky a nedejte hackerům šanci!

Výběr článků

Načítám