Hlavní obsah

5 důvodů, proč stavět dům svépomocí

Novinky, Wienerberger s.r.o.

Ať už se chystáte na velkou rekonstrukci nebo rovnou na stavbu nového domu, možná právě stojíte před zásadní otázkou: „Nechat si dům postavit nebo se do toho pustit sami?“ Kdo se na to cítí a má alespoň trošku šikovné ruce, může se do stavby domu pustit sám. Stavba svépomocí vám přináší velkou finanční úsporu!

Foto: Wienerberger s.r.o.

Příjemná tepelná pohoda v domě z pálených cihel Porotherm

Článek

O všem si rozhoduji sám

Stavba svépomocí vám dává volnost v rozhodování v jakékoliv fázi stavby, a to především v té, kterou jen stěží v budoucnu změníte, jako je třeba výška základové desky. Pokud dodržíte normy a doporučený technologický postup, můžete si například v průběhu stavby rozmyslet posunutí příček, počet zásuvek, materiál schodiště, typ oken, fasádu, zateplení, půdní prostor apod.

Vím, za co utrácím

Kolik zaplatím za materiál? Kolik mě stojí práce? U stavby svépomocí si tyto otázky pokládat nemusíte, sami si určujete, za co své peníze utrácíte. Je tak pro vás jednodušší vytvořit si kalkulaci, při které se rozhodnete, kde ušetřit nebo kde naopak zainvestovat do kvalitnějších materiálů, jakého zvolit výrobce, jakou práci si zvládnete udělat sami a kolik zaplatíte za pomoc jiného řemeslníka.

Foto: Wienerberger s.r.o.

Dům z pálených cihel kombinuje moderní vzhled a vysokou životnost

 Nic mě nepřekvapí

Bohužel v dnešní době platí, že kvalita odvedené práce není ani tak závislá na tom, kolik za ni zaplatíte, ale na tom, kdo tu práci vykonává. Je to tak, stavba svépomocí i v tomto bodě vyhrává. Při stavbě svépomocí máte jistotu, že odvedená práce bude taková, jakou si ji uděláte. Za kompletní stavbu si ručíte sami, sami si volíte vhodné technologické postupy a sami si také vybíráte člověka, který vám se stavbou může pomoci.

 Každá koruna se hodí

Je zřejmé, že žádná firma vám nepostaví dům pouze za náklady. Vy ale ano. I z tohoto důvodu je stavba svépomocí tolik oblíbená, šetří především vaši peněženku. Vy totiž držíte ochrannou ruku nad svými financemi. Přesně víte, za co, kdy a kam peníze odcházejí. Vybíráte si materiál, dodavatele, výrobce i řemeslníka, který vám se stavbou může pomoci. Nenajímáte si hned firmu, která musí zaplatit další náklady a zaměstnance, což se odráží i na ceně za odvedenou práci.

 Stavte výhodně

Přinášíme vám zaručený tip, jak ušetřit při nákupu kvalitního stavebního materiálu pro rekonstrukci nebo stavbu rodinného domu. Slevový poukaz „Stavte výhodně“, který je výsledkem partnerství předních výrobců stavebních materiálů, garantuje slevu ve výši až 39 % na zdivo, střešní krytiny, komíny, okna či dveře, dokonce i kuchyně a koupelny.

V porovnání s nákupem materiálu přes stavební firmu tak můžete ušetřit i statisíce a to už se počítá!

Zaregistrujte si slevový poukaz vyplněním krátkého formuláře zde. Poukaz na stavební materiál s garancí výše uvedených slev obdržíte na váš email. Tato nabídka je časově omezená!

Výběr článků

Načítám