Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Když dva dělají totéž, je jenom jeden momentálně zaostalý

Když teď napíšu, že Andrej Babiš je debil, nerozčilujte se prosím a neposílejte na mě hned udání. Jen opakuji hodnocení, které měla osoba pracovně blízká, tedy nikoli mně, ale premiéru Babišovi. Jana Maláčová, hustá ministryně práce a sociálních věcí, s ním musela strávit stovky, ba tisíce hodin, a takto dobře informovaný zdroj už za něco stojí.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Nejenže byl Babiš podle Maláčové debil, ale ještě navíc udělal tady bordel a oni všichni to museli slíznout. Jak chutnalo toto lízátko končící ministryni a její ČSSD, už víme. Muselo mít příchuť pelyňku. To jsem našel nejslušnější výraz, napadla mě i jiná substance.

O sociální demokracii, která se nyní hádá, jak rychle a s kým v čele chce jet po toboganu zkázy do propadliště dějin, už ale vůbec nejde. Jedná se o Babiše a o zmíněné označení z dílny Jany Maláčové. Bylo nespravedlivé?

Pro objektivní zkoumání vzorku jsem si posloužil nejčerstvějším výplodem. Bylo to včerejší, všem přístupné Čau lidi. V krasobruslení se posuzuje technické provedení a umělecký dojem. No co vám mám říkat. Úžasné. Úžasné to bylo. Po všech stránkách. Dokonalé, když přijmeme jako měřítko neschopnost dokončit souvislou větu, virtuózní myšlenkovou křivici a výkon nositele Pavlačové ceny zloby. Ani ten Soros, ani ta chobotnice obepínající poctivé voliče ANO chapadly jiného zloducha, Bakaly, tam nechyběla! Ani mezinárodní spiknutí proti křišťálově čistému Babišovi!

Po zhlédnutí a vyhodnocení se budu muset zamyslet, zdali bych použil výraz Jany Maláčové. Vždyť pro označení tohoto druhu bytostí existuje mnoho jiných slov. Také by zde nebyl žádný zvláštní důvod klasifikovat jev, který dávno a důvěrně známe. Nebýt ovšem faktu, že pár hodin před tímto jedincem promluvil muž, který by ho měl poměrně brzy vystřídat v křesle premiéra.

Petr Fiala měl hodinu v Otázkách Václava Moravce. Nejdříve uvedu spontánní dojem ze sociální sítě, kde uživatel Dominik Patera napsal: „Je to hroznej nezvyk koukat na slušného a konstruktivního člověka.“ Míněno na člověka, který se s takovými vlastnostmi má stát předsedou vlády České republiky.

Pan Patera tím vyjádřil i můj pocit. Petr Fiala se vůbec nemusí líbit velkému počtu lidí, ať už svými názory, nebo už jen tím, že ve volbách uspěl. Ale v porovnání s Andrejem Čaulidi Babišem… Nikoli nebe a dudy, nýbrž pouliční kápo a chytrý profesor.

A jestliže se Babiš opravdu pustí do prezidentské kampaně, nebude mít co nabídnout kromě roztříštěné zášti. Zatím však ho na Hradě nechce 66 procent dotázaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám