Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Genetičtí rasisté v Rusku a u nás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozbor konkrétních jevů předpokládá nastínění kontextu. Jinými slovy dějinného rámce, ve kterém se odehrávají. Dál teoretizovat nebudu, dostane se na nejkonkrétnější projevy, jaké si jen dokážeme představit. Jednu nutnou věc ale na úvod říct musím. Žijeme ve válce, i když zrovna nás zatím nikdo nebombarduje jinak než slovy. Ale i to je válečná zbraň.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Doba se posunula tak daleko, že dnes jen intelektově podměrečný jedinec, nebo otevřeně prokremelská sběř může v Česku tvrdit, že Rusko není ta země, která s okatým a deklarovaným porušením veškerých pravidel mezinárodního soužití vojensky napadla Ukrajinu a páchá na jejím území zločiny proti lidskosti. Předkládám váženému čtenářstvu rádoby filozofické odůvodnění přímo z Ruska, od mladé pohledné ženy, proč jsou Rusové vyvolení a proč mohou páchat vše, co je napadne.

Pro ty, kteří nevyslechnou celý tento vášnivý projev a nepřečtou si české titulky, uvádím klíčovou pasáž tohoto zdůvodnění genetického rasismu, podle něhož jsou Rusové předurčenou, vyšší kastou: „Jsme historicky, geneticky nejsilnější, nejodolnější a nejupřímnější národ. Bojí se nás kvůli pravdě, kvůli genetické spravedlnosti.“ Jestliže někoho z vážených čtenářek a čtenářů napadne, že je to jen opakování nacistického blouznění o Němcích jako nadlidech, nezbude než konstatovat, že je to naprostá pravda. Hitler se po určité době vrátil, protože jen přešel do jiného prostředí a mluví dnes ústy milionů obyvatel Ruska, pouze odlišnou řečí.

Byli na to ostatně připravováni léta. Už v roce 2014 prohlásil Putinův vyslanec do USA Andranik Migranjan, že pokud by se Hitler zastavil po obsazení československých Sudet, zůstal by v dějinách své země politikem té nejvyšší třídy. Vladimir Putin zas chválil jiného nacistického zločince, Josepha Goebbelse, že byl úspěšný, přičemž to říkal zrovna zástupcům Židů.

Foto: Právo

Komentář A. Mitrofanova, který vyšel v Právu 5. dubna roku 2014

Co to ale má společného s naším dneškem? A má to vůbec nějaký souvis? Právě že má, a přímý. Kdo podle vás pronesl tato slova v češtině, na sněmu českého politického subjektu: „Náš národ je geneticky určen, abychom hráli větší roli než doposud“? Andrej Babiš v roce 2019. V současné době kašle na své pracovní povinnosti poslance a jezdí po republice drahým obytným vozem, aby si zajistil hlasy obyvatel, pokud se stane koncem tohoto roku jedním z účastníků volby hlavy českého státu.

Jak vypadá onen vzorek Babišových voličů, kteří by měli být geneticky určeni, aby hráli větší roli než doposud, ukazuje video z dílny samotného hlasatele genetické spravedlnosti. Při pohledu na tyto údajné nadlidi člověka napadne: Pán Bůh s námi a zlý pryč.

Očima Saši Mitrofanova

Alexandr Mitrofanov komentuje nejčastěji vnitropolitické dění a témata spojená s vývojem v Rusku. Přehrát si tento podcast můžete také na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám