Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Existovat očkování proti omezenosti, to by se vyrojilo odpůrců!

Dospěl jsem k okamžiku, kdy mě před nadcházejícími volbami nezajímají (jinak existující) rozdíly mezi pravicí a levicí. Vývoj v zemi totiž dospěl k bodu, kdy se bude vybírat podle jiného měřítka. A jestli se nepovede ta volba, kterou preferuji, zmizí postupně i ty rozdíly mezi pravicí a levicí. Budou zakázány ve jménu jediné správné cesty.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Andrej Babiš po vyvolávání špinavých vášní vůči neexistující závadové mládeži, která chce zničit důchodce, a strašení neexistujícími migranty, kteří co nevidět obsadí české chaty a chalupy, sáhl po další olepené zbrani. Pozval do Česka maďarského premiéra Viktora Orbána, aby ten Babiše, pro kterého je netajeným vzorem, podpořil v kampani před volbami.

Všechno se musí hodnotit v souvislostech, nebo, jak nejen Babiše učili v dětství a mládí, dialekticky. Představte si, že by Babiš takto dovezl na závěr své kampaně J.-B. Bokassu. A buďme rádi, že se vyznal z přátelství a obdivu vůči politikovi, který jenom potlačil ve své zemi liberální demokracii a vládne ve stylu Vladimira Putina.

Ostatně to oba kamarádi, kteří občas vypadali jako šťastní kovbojové ze Zkrocené hory, okamžitě a otevřeně naznačili: Nepřítel neprojde! Nepřítelem jsou pro ně novináři, kteří nepodléhají jejich moci. Coby ukázka, jak by to mohlo vypadat, pokud Babiš bude další čtyři roky premiérem, posloužila velmi dobře diskriminace svobodných médií v režii českého premiéra.

Nové knihy: Ferrerová, Mitrofanov a Sekora

Kultura

Ale Babiš a další politici z téže části spektra ví moc dobře, co je živí, sytí a vyzvedává do sedla. Je to omezenost a hloupost značné části spoluobčanů, kteří ovšem své volební právo hodlají využít. Tady je úžasný obrázek, kdo se také podílí na výběru lidí, kteří pak jsou s to ovlivnit osudy všech voličů, začasté mimořádně neblaze.

Nyní k měřítku, které jsem zmínil na začátku a podle něhož budu letos volit. Psychologové mají test, kdy recipientovi nabídnou slovo a ten musí ihned, bez přemýšlení, zareagovat. Pro sebe to mám vyzkoušené, ovšem bez psychologa, takříkajíc v akci Z. Co mě napadne, když slyším Babiš?

Drahota, levota, černota a slota.

Je tedy jasné, že nemohu volit hnutí muže, který vyvolává takové asociace. Stejně jako nepřichází v úvahu hlas pro četné strany a straničky, které vsadily na omezenost a hloupost spoluobčanů. Aby nedošlo k mýlce: nikomu ani v nejmenším nevyčítám, že je například omezený. To je přírodní úkaz. Jenže neomezení se musí proti omezencům naučit bránit, jinak ti zvolí do čela státu grázly, kteří chtějí moc jen pro sebe a jiné budou zakazovat, pak ničit.

Ale kdyby existovalo očkování proti omezenosti a blbosti, to by se vyrojilo odpůrců!

Reklama

Výběr článků

Načítám