Hlavní obsah

Nové knihy: Ferrerová, Mitrofanov a Sekora

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V aktuální nabídce najdeme knihu Alexandra Mitrofanova Mrazík s pendrekem v ruce, mapující situaci v dnešním Rusku. Dále autobiografické dílo, které se zabývá mateřstvím, existencialistickou publikaci ruského autora z přelomu 19. a 20. století a pro děti příběh stále populárního Ferdy Mravence. A navrch retro povídkovou detektivku Slzy galerky.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Alexandr Mitrofanov: Mrazík s pendrekem v ruce

Autor ve své nové knize popisuje současné Rusko a ukazuje kořeny jeho momentálního stavu. Vysvětluje, proč je prakticky nemožné, aby tam fungovala demokracie, z jakého důvodu v této zemi dochází k policejním represím nebo odkud pramení expanzivní ruská mentalita.

Všechny své teze opírá o reálná fakta z minulosti. Při analýze stavu nynějšího státu se tak autor vrací především k sovětské éře, v níž má současné Rusko kořeny. Kromě konkrétních událostí čerpá i z knih či filmů, z vyjádření odborníků a v neposlední řadě z vlastních zkušeností, jež nasbíral za 22 let života v Sovětském svazu. Publikace vyjde u příležitosti veletrhu Svět knihy a bude i ve formě audioknihy (vydavatelství Tympanum), text čte Vladimír Kroc.

Prostor, 192 stran, 247 Kč

Obal knihy

Martin Kodýdek: Právník

Mladý ambiciózní právník Přemek Muroň touží postoupit do první advokátní ligy. Přesídlí do centra Prahy, počet klientů mu roste, chybí jen poslední krok, významná kauza, ve které zazáří. Bude to aféra Dieselgate, v níž bojuje proti koncernu Volkswagen a jeho chamtivosti? Nebo ho naopak tento spor srazí zpátky na periferii, odkud přišel? Nebo dokonce ještě někam hlouběji?

Brána, 176 stran, 239 Kč

Obal knihy

Leonid N. Andrejev: Satanův deník

Leonid Nikolajevič Andrejev (1871–1919) byl spisovatel a dramatik, jeden z nejrozporuplnějších představitelů ruské literatury. V jeho povídkách je možné vystopovat silný vliv F. M. Dostojevského. Satanův deník napsal krátce před smrtí v roce 1919 a zachytil v něm zánik lidské civilizace.

Odeon v edici Knihovna klasiků, 192 stran, 299 Kč

Obal knihy

Ondřej Sekora: Mravenci se nedají

Ferda potká v lese uplakanou mravenčí maminku, která se musí sama postarat o svá vajíčka. Má strach, že na všechno nestačí, ale Ferda jí slíbí, že jí bude věrně sloužit a se vším jí pomůže. Práce mu jde pěkně od ruky, najde spoustu nových kamarádů a zanedlouho vybudují krásné nové mraveniště.

Bohužel si však nevybrali ty nejlepší sousedy! Kousek od nich žijí zlí mravenčí otrokáři, kteří jim nedají chvíli pokoje, kradou jim kukly, aby měli co nejvíce otroků. Ferda však nelení a za chvilku se mu v hlavě vyrojí spousta nápadů, jak se nevítaným návštěvníkům ubránit.

Pikola, 104 stran, 259 Kč

Obal knihy

Peter Boghossian, James Lindsay: Jak vést (zdánlivě) nemožné rozhovory

Kniha seznamuje čtenáře s přímočarými a praktickými konverzačními technikami, které jsou nezbytné k vedení rozhovorů na různá kontroverzní témata, jako jsou klimatická změna, náboženské přesvědčení, genderová identita, rasová otázka, chudoba, imigrace nebo otázka kontroly prodeje střelných zbraní.

Boghossian a Lindsay vás naučí, jak vzbudit u partnera během dialogu pochybnosti a jak následně otevřít jeho mysl.

Práh, 224 stran, 279 Kč

Obal knihy

Šárka Ferrerová: Mámou

Mámou je autobiografická prvotina mámy novicky. Šárka vypráví o tom, jak se za lehké vůně Španělska, s knížkou v ruce a tvrdou hlavou snažila dojít mateřského osvícení. K manuálu pro nastávající rodiče to má daleko. K příběhu o tom všem, který by mohl poradit, inspirovat a pobavit, to má blíž. Je to zkrátka takové pokecání si s kamarádkou u kafe v knižní podobě.

Pointa, 112 stran, 249 Kč

Obal knihy

Nina Wähä: Odkaz

Když Annie otěhotní, vydá se na návštěvu zpátky tam, kde vyrůstala. Rodinný statek se nachází v údolí Tornedalen na hranicích mezi Švédskem a Finskem. Tady se mluví vlastním jazykem, meänkieli. Není to ani švédština, ani finština, je to něco třetího.

Annie domů nejede zrovna ráda a nikdo ji nevítá s otevřenou náručí. Její rodinu tvoří dva rodiče a dvanáct dětí (nebo čtrnáct, podle toho, jak se to počítá), které nikdy netáhly za jeden provaz. Máme tu svůdce, šikovného nejstaršího syna, trestance, homosexuála, který si nedělá nic z toho, co si o něm myslí ostatní. A pak je tu Annie, která je v tom.

Jota, 440 stran, 398 Kč

Obal knihy

Laura Purcell: Záhada panství Bainbridge

Když se mladá vdova Elsie přestěhuje na venkovské sídlo svého zesnulého manžela Ruperta Bainbridge, čeká ji kromě chladného přijetí od služebných a nekonečných hodin osamění i temné překvapení. V podkroví nalezne zvláštní dřevěné figuríny zvané tiší společníci.

Brzy se v domě začnou dít prazvláštní věci – netrvá dlouho a řada nešťastných a nevysvětlitelných nehod začne Elsie přerůstat přes hlavu. Elsie se tak potýká nejen s duchy své minulosti, ale i se silami, nad kterými pomalu, ale jistě ztrácí kontrolu.

Moba, 360 stran, 239 Kč

Obal knihy

Ladislav Beran: Slzy galerky

Autor dokáže najít v dobovém tisku třicátých let a v četnických archivech zajímavé případy, o tom už své čtenáře mnohokrát přesvědčil. A jistě je nezklame ani ve své nové knize. Písecká četnická pátračka se zkušeným velitelem, štábním kapitánem Votrubou, s nepostradatelným štábním strážmistrem Hřebejkem a dalšími členy pátračky umí galerce pěkně zatopit a pořádně jí šlape na paty, takže nakonec zbývají zločincům i nejrůznějším filutům jen oči pro pláč.

Moba, 320 stran, 239 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám