Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Apríl ať pěstuje kavárna. Doba je vážná!

Alexandr Mitrofanov, Alexandr Mitrofanov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je sice zvykem, že 1. dubna je to tady samá legrace. Ale pojďme se zamyslet. Je to ta legrace, kterou země potřebuje? Vždyť si ty srandičky dělají z jiných. Místo sebekritiky, která je nezbytná v době, jež se vyznačuje konfliktem mezi kavárnou a hospodou, mezi prací a kapitálem, mezi mužem a ženou a mezi steakem a koblihou, se nám předkládá vyvyšování se nad obyčejné občany.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Kde je, ptám se jménem všech, kteří sdílí můj názor, vyjádření solidarity s lidmi, jimž osud nedopřál tak skvělého vzdělání jako za minulého režimu, kdy se učily dělné věci, ne nějaká antropologie jídla, čert aby to spral? Ví antropolog, co je ingot? Oblékl si někdy poctivé montérky? Stál někdy burzovní makléř, neřkuli takzvaný IT specialista u vysoké pece ve chvíli, kdy produkuje základ našeho blahobytu a dobrého jména ve světě? Pochybuji. Prostě pochybuji. Mizí ty zlaté ručičky, kterých tady bylo na rozdávání. Pro stát i na melouchy.

Doba je vážná, pryč s apríly! Ať je pěstuje kavárna. A západní imperialisté, kterým se zaprodala. Někteří kavárníci pak berou tři roky po sobě 600 tisíc každý měsíc. A další ne 600, milion, dva miliony berou, různí takoví. Po naší zemi běhají migranti. Člověk aby se bál vyjít z baráku, že ho přepadne migrant. Lidi říkali, že pomáhají čepice z alobalu, ale kde ho teď člověk sežene, když si vymysleli ten virus, všechno pozavírali a lidi taky říkají, že tam pořádají, v těch zavřených hospodách, svoje orgie ilumináti a Kalousek. Prý tam žerou dolary s avokádovým pyré. No tohle!

Proto říkám každému na potkání: Volte pana Babiše! Ten nekrade, už toho má dost. A kdyby kradl, tak krade pro nás, pro lidi. Jak bych to vysvětlil? Jako že krade v našem zastoupení. Ještě jinak: Kdekdo by rád něco šlohnul, ale nemá na to koule. A on je vždycky měl. Tak to dělá za nás. Sorry jako, je to pravda. A když na něj budeme hodní, tak nám něco přisype. Ukázal to s důchody. A taky s tím, že lidi mají na výplatní pásce o něco víc peněz.

Kavárna řve, že zadlužil naše děti a vnuky. A co je mi do toho, smím-li se zeptat. Až budou vnuci velcí, já už budu roky pod drnem. Teď si to chci užít, když už nám to EU a NATO takhle všechno podělalo. Navíc žádné vnuky ani nemám.

Na závěr chci poděkovat redakci Novinek, že mi zveřejnila tento apríl.

Reklama

Výběr článků

Načítám