Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Jak zničit Ameriku - Alexander Tomský

Novinky, Alexander Tomský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postěžoval si prezident Václav Klaus při autogramiádě sborníku IVK nazvaném „Sebedestrukce Západu”, že nám na progresivistickou revoluci, která postihla naši civilizaci a cloumá zejména Amerikou, chybí výstižný pojem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alexander Tomský

Článek

Na ten pro nás tak nepochopitelný guláš identitární politiky multikulturalismu (rasisticky cejchující bělochy jako nevyléčitelné kolonialisty a otrokáře), absurdního fiktivního genderismu i ekologického hysterčení a ovšem i socialistického snu o totálním rovnostářství, jež má skoncovat s vyděračským třídním kapitalismem, nestačí výrazy jako radikální socialismus neomarxismus nebo nová levice.

V anglojazyčných zemích se běžně používá „woke” neboli probuzení, v dějinném kontextu socialismu to bývali názorově uvědomělí, což dobře vystihuje aktivistické úsilí mládežnických bojůvek udávat, diskriminovat, zakazovat, hanobit, pomlouvat, cenzurovat, ostrakizovat čili vyřazovat z veřejného prostoru tzv. nepřijatelné názory i s jejich nositelem. V druhé fázi antikulturního tažení nastupuje vyhazov z práce, policejní postih a soudní proces za nekorektní vyjádření. Navrhuji proto mluvit jednoduše o revolucionářích.

Ve Spojených státech už před časem ovládli Demokratickou stranu a nyní v druhé fázi revoluce vnutili vítězi primárek téměř osmdesátiletému Joeovi Bidenovi za viceprezidentku senátorku, neúspěšnou prezidentskou kandidátku strany, Kamalu Harrisovou, a to částečně proto, že je žena (!) a navíc afroasiatská míšenka vychloubající se svým černošským původem. Ano, až tak šílené důvody hrají prim v ideologickém stranickém myšlení. Jak snadné obejít demokracii a nominovat nejradikálnější představitelku revoluční frakce zastupitelského sboru.

Vzhledem k solidním voličským preferencím Bidena proti Trumpovi už od začátku roku kvůli neúprosně rozpolcené společnosti, téměř nehybných 6-8 procent, a jen o něco méně ve všech dvanácti federálních státech, jež se těsnou většinou přiklánějí na tu neb onu stranu a de facto rozhodují o volebním vítězství (swing states), by se mohla automaticky stát prezidentkou, pokud by Biden nedožil konce svého jediného volebního období, případně nevyhnutelnou kandidátkou Demokratů na další prezidentské období a z moci svého postavení mít velkou šanci na výhru. O úspěchu revoluce vždy rozhodují dobře organizované menšiny, jimž někdy přeje náhoda.

Že Harrisová představuje krajní levici, popisuje londýnská BBC. S poslankyní,

socialistkou Alexandriou Ocasio-Cortezovou vyhlásila manifest „Nového zeleného údělu” a návrh zákona, jenž má posuzovat dopad prostředí na „nízkopříjmové komunity”. Za touto hantýrkou se skrývají dotace, zákaz štěpení břidlic a federální politika penalizace průmyslu za spalování fosilních paliv a likvidace emisí na nulu do roku 2045. Náklady odhaduje Harrisová na 10 bilionu dolarů. Požaduje také „dekriminalizaci” nelegálních imigrantů, čili otevřené hranice a pohraniční stráž nazvala novodobým kukluxklanem.

V senátu prosazovala z daní financovat potraty, šestiměsíční placenou dovolenou z osobních nebo zdravotních důvodů, firmy mají dostávat pokuty za rozdílné platy mužů a žen i nerovný kariérní přístup. V jejím programu nechybí ani poslední šlágr amerických revolucionářů – reparace americkým černochům za otroctví svých předků, poněkud komické, kdyby to nebylo k pláči, protože od 70. let se z Afriky a Karibiku přistěhovaly do Ameriky miliony a naprostá většina bělochů také nemá žádné otrokářské předky.

Alexander Tomský

Alexander Tomský je politolog, překladatel a pedagog. Dlouhá léta žil ve Velké Británii.

Po studiích pracoval jako politolog v ústavu Keston College, kde se specializoval na výzkum církve a státu, státního ateismu a náboženské opozice ve střední Evropě.

Po listopadové revoluci se vrátil zpět do Česka a věnoval se překladatelství a publicistice. Vedl nakladatelství Academia a nakladatelství Národního divadla, přednášel na New York University v Praze.

Byl členem strany Realisté, za kterou kandidoval jako jednička v Pardubickém kraji.

Revoluční šílenství dostane po volbách zelenou a rozkol společnosti se ještě prohloubí. Jak napsal v komentáři Roman Joch, modleme se, aby se Biden, svého mandátu ve zdraví dožil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám