Hlavní obsah

GLOSA: Shit happens

Právo, Zdeněk Porybný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě zcela nedávno měl tento teprve 42letý politik našlápnuto ke skvělé politické kariéře, a najednou, zničehonic, je konec. „Shit happens,“ okomentoval by to Forrest Gump rčením, pregnantně konstatujícím, že život bývá provázen nepředvídatelnými, někdy hodně páchnoucími maléry.

Článek

V případě Jana Farského platí, bohužel pro něho, jenom ten smrad. Ke ztrátě důvěryhodnosti, kvůli které byl bez cirátů dostrkán svými parťáky do propasti zapomnění, totiž směřoval neomylně a neodvratně.

Vyčítá se mu, že podvedl své voliče i koaliční partnery, když při předvolební kampani zamlčel, že vzápětí po volbách odletí na osm měsíců do USA. Ale co potom jeho hnutí, které kulišácky podrazilo nohy pirátským spojencům tak, že jim z 22 poslanců zbyli jen čtyři? No právě.

Není od věci připomenout si starozákonního kozla, na kterého izraelský lid, aby si usmířil boha, symbolicky naložil o svátku Dne smíření všechny své viny a vyhnal ho na pospas dravcům do pustiny.

Žijeme naštěstí v 21. století a Farskému v oregonské „pustině“ při čekání na změnu nálady vrtkavého boha veřejného mínění nic nehrozí. Shit happens.

Reklama

Výběr článků

Načítám