Hlavní obsah

Ženě tekla krev z nosu. Lékaři z něj vytáhli patnácticentimetrovou pijavici

Novinky, pal

Ten, na koho se někdy v životě přisála pijavice, ví, že se jedná sice o nezvyklý, nicméně nijak příjemný zážitek. Cizopasný tvor saje krev a je obtížné ho z těla sundat. O to děsivější je představa, že se parazit usídlí člověku v nose. A přesně to se stalo Vietnamce z provincie Nghe An.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Doktoři vytáhli ženě z nosu živou 15 centimetrů dlouhou pijaviciVideo: AP

 
Článek

Na záběrech z endoskopické kamery z 25. července je vidět zákrok, při kterém lékaři objevili a následně vytáhli pacientce z nosu 15 centimetrů dlouhou pijavici. Ta se přisála na stěny nosu.

Japonce našli v krku červa. Mohla za to tradiční pochoutka

Koktejl

Pacientka, která dala ke zveřejnění videa svolení, přišla do nemocnice v provincii Nghe An v severozápadním Vietnamu s tím, že ji bolí nos a teče jí z něj krev. Objev parazita doktory překvapil. Zejména velikost, jaké pijavice dorostla.

Podle lékařů se pijavice do nosu pacientky mohla dostat při koupeli v jednom z vodních pramenů v horské oblasti, kde pacientka žije.

V Česku se šíří nové druhy klíšťat. Vědci prosí veřejnost o pomoc

Věda a školy

Pijavice žijí převážně ve sladkých vodách, ale i v mořích, ve vlhkých tropech se vyskytují i suchozemské pijavice. Pohybují se buď píďalkovitým pohybem, podobně jako například housenky, nebo plaváním. V závislosti na druhu a dostatku stravy dosahují rozměrů od méně než 1 cm až po 30 cm.

Reklama

Výběr článků

Načítám