Hlavní obsah

Zástupce šerifa vymítal ďábla ze syna. Dceři řekl, ať zastřelí kohokoliv, kdo vejde do bytu

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko uvěřitelný případ se odehrál minulý čtvrtek na Floridě. Sedmatřicetiletý zástupce šerifa okresu Orange County Christopher Dougherty se rozhodl praktikovat exorcismus na svém malém synovi, když si vzal do hlavy, že jsou v domě démoni. Dceři dal do ruky pušku a instruoval jí, ať zastřelí kohokoliv, kdo do domu vejde.

Foto: Orange County Jail

Christopher Dougherty

Článek

Policisté přijeli ve čtvrtek k Doughertymu bytu poté, co kdosi kvůli spuštěnému alarmu v domě zavolal na tísňovou linku. Uvnitř nalezli Doughertyho se zbraní v ruce, jeho syna s taserem a dceru s nasazenou kevlarovou balistickou přilbou, neprůstřelnou vestou a s puškou v ruce.

Dougherty byl zatčen a převezen do nemocnice na vyšetření. Když byl z nemocnice propuštěn, policisté ho převezli do vězení. Ještě ten den byl propuštěn z úřadu šerifa z důvodů, které nesouvisely s tímto jednáním.

Dívka policistům sdělila, že onoho rána se probudila a otec jí a jejímu bratrovi sdělil, že jsou v domě démoni a že musí spálit věci, které jsou démony posedlé. „Několik předmětů z bytu spálili na parkovišti před domem,“ stojí v policejní zprávě.

Z Nikaragujky vyháněli ďábla tak vehementně, až ji upálili

Amerika

Následně se odebrali do bytu, kde měl Dougherty praktikovat exorcismus na synovi. Dceři mezitím řekl, ať zastřelí kohokoliv, kdo do bytu vstoupí. „Dívka uvedla, že otci naprosto důvěřuje, a opravdu by každého zastřelila,“ prohlásili policisté.

Dougherty je veterán, který sloužil u amerického letectva. Od roku 2006 pracoval v úřadě šerifa v Orange County. Soud zatím zakázal muži styk se svými dětmi a přikázal mu odevzdat všechny své zbraně. Hrozí mu obvinění ze zneužití dítěte, soud však bude rovněž ještě prověřovat jeho mentální stav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám