Hlavní obsah

Vzácný okamžik. Tygřici ussurijskou s koťaty zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamery zachytily samici tygra ussurijského Světlanu na procházce se dvěma mláďaty. O vzácné záběry se se světem podělilo ruské Centrum pro ussurijské tygry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila samici tygra ussurijského i s mláďatyVideo: Reuters

 
Článek

Na zveřejněném videu, které se na veřejnost dostalo na přelomu roku, jsou zachyceni mimořádně vzácní tygři ussurijští. Samice Světlana se prochází lesem a vede s sebou dvě mláďata, kterým je odhadem 4–5 měsíců.

Předpokládaným otcem mladých tygrů je Grom, syn Světlany a Borise. Během minulého roku se Gromovi podařilo vyhnat Borise z lokality, které do té doby pevnou rukou vládl. Nyní je neomezeným pánem krajiny právě Grom.

Muž si chtěl v zoo pohladit tygra. Ten se mu zakousnul do ruky

Koktejl

Tygři ussurijští jsou ve volné přírodě mimořádně vzácní. Naštěstí v posledních letech je populace této majestátní kočkovité šelmy na vzestupu. Aktuálně by se jich mělo ve volné přírodě pohybovat 560 kusů.

V arktické části Ruska světélkuje sníh

Koktejl

Jedná se o třetí největší suchozemskou šelmu vůbec, hned za medvědem kodiakem a ledním medvědem. V kohoutku může měřit až jeden a čtvrt metru, tělo má dlouhé až 2,5 metru a vážit může okolo 300 kilo. Tygřicím se obvykle rodí 2 až tři mláďata, a právě v době, když jejich potomci dosáhnou věku 5 až 6 měsíců, je berou jejich matky na lov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám