Hlavní obsah

Muž si chtěl v zoo pohladit tygra. Ten se mu zakousnul do ruky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříliš moudrý nápad dostal jeden z uklízečů v Naples Zoo na Floridě. Chtěl si totiž přes mříže pohladit tygra jménem Eko, ten se mu ovšem při interakci zakousnul do ruky, a nakonec musel být zastřelen. Zhruba dvacetiletý muž vyvázl živý se zraněními, avšak s pořádnou psychickou újmou.

Foto: Profimedia.cz

Tygr Jacksonův patří mezi kriticky ohrožené druhy (ilustrační foto).

Článek

Místní úřad šerifa uvedl, že muž vstoupil do prostoru, kam neměl povolený vstup. Když prostrčil ruku do klece, tygr ho do ní kousnul a přitáhl si ho blíž. Mladík si nicméně i přes značnou agónii zvládl zavolat pomoc přes telefon.

První člověk, který muži přispěchal na pomoc, se snažil šelmu zastrašit boucháním do mříží, to však nepomohlo. Zvíře tak muselo být zastřeleno, píše server Independent.

Muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Zoologická zahrada v prohlášení uvedla, že mladík byl zaměstnanec externí úklidové firmy a jeho úkolem bylo udržovat v čistotě dárkový obchod a toalety, nikoli okolí výběhů.

Příběh má o to víc hořký konec vzhledem k tomu, že zastřelené zvíře byl tygr Jacksonův. Jde o poddruh žijící v některých částech Malajského poloostrova a je klasifikován jako silně ohrožený. Ve volné přírodě totiž přežívá jen zhruba 200 jedinců. Předpokládá se, že tento poddruh může do deseti let zcela vyhynout.

Lvi a tygři ve washingtonské zoo onemocněli covidem, musí je krmit dětskou výživou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám