Hlavní obsah

Visutý most se v bouří děsivě rozhoupal přímo před autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přejet jednoduchý visutý most v provincii Kuej-čou musí být pro ty, co se bojí výšek, i za normálních podmínek adrenalinová záležitost. V bouři se to ukázalo jako zhola nemožné, jak dokládají kamerové záznamy z auta, které se před mostem toto pondělí ocitlo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Most přes řeku v Číně se v bouři hrozivě kývalVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Video větrem zmítaného mostu ve městě Tongren se okamžitě stalo hitem čínských sociálních sítí. Silné bouře, které na začátku tohoto týdne sužovaly jihovýchodní provincii Kuej-Čou most silně poničily, avšak nezničily docela.

Záběry z kamer vozu ukazují, jak si vítr s mostem zavěšeným pár desítek metrů nad hladinou řeky pohrává jako s kusem papíru. Špatné počasí naštěstí nezastihlo žádného motoristu přímo na mostě.

Video z následujícího dne zachycuje škody po bouři a a vůz, který se vydal most opravit. Zakrátko byla doprava přes most opět obnovena.

Pod reportérkou se zřítil most v živém vysílání. Unikla o vlásek

Koktejl

Hornatá provincie Kuej-čou je podobných mostů plná a nezřídka je bouře poškodí. Podle poslední ucelenější studie Univerzity v Nankingu bylo v celé Číně v letech 2000 až 2012 poničeno 157 mostů. Zhruba polovina případů byla přičítána záplavám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám