Hlavní obsah

VIDEO: Skateboardista jel po dálnici stovkou, povolená byla osmdesátka

BERLÍN

Německá policie vyšetřuje postup hazardního skateboardisty, který ze svého "prkýnka" dokázal na jistém úseku dálnice poblíž Stuttgartu "vyždímat" rychlost téměř 100 kilometrů za hodinu. Kamarádi jej přitom natáčeli a videozáběry umístili na internet. Oznámil to ve středu mluvčí policie v Göppingenu.

Článek

Skateboardista se nejprve nechal roztáhnout motocyklem do náležité rychlosti a na jednom značně svažitém úseku dálnice se pustil a jel samospádem. Přitom mu kolegové z motocyklu naměřili rychlost téměř 100 kilometrů za hodinu.

"Prověřujeme, zda nešlo o ohrožování bezpečnosti silničního provozu," uvedl policejní mluvčí Uli Stöckle. Upozornil však, že skateboardista měl profesionální kombinézu a přilbu a pokus se konal zřejmě v neděli po ránu, kdy bývá daná dálnice u Stuttgartu prakticky prázdná. Kromě tažné motorky pak další kamarádi svými auty zajišťovali bezpečnost jezdce.

Policie oceňuje skateboardistovu profesionalitu

Podle mluvčího se zřejmě tento "odvážný, velmi sportovní a profesionálně se chovající muž" snažil pouze získat nějaké peníze medializací svého výkonu. Jeho smůlou ovšem bylo, že jel téměř stovkou v úseku, kde je povoleno pouze 80 kilometrů za hodinu.

Německá média se domnívají, že jde o profesionálního kaskadéra a mezinárodně známého skateboardistu, který se účastní mistrovství světa ve své kategorii.

Reklama

Výběr článků

Načítám