Hlavní obsah

Váží 260 kilogramů, přesto je Mexičan za hrdinu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v roce 2017 byl pětatřicetiletý Mexičan Juan Pedro Franco považován za nejtěžšího žijícího muže planety. Vážil těžko uvěřitelných 595 kilogramů. Díky operaci a přísnému dodržování stravovacích návyků dokázal během tří let zhubnout o více než polovinu své váhy a konečně opět může za pomocí holí i chodit.

Foto: Profimedia.cz

Juan Pedro Franco v roce 2018

Článek

Poprvé snímky obézního Mexičana obletěly svět v roce 2016, když byl transportován ze svého domu ve městě Aguascalientes do více než 160 kilometrů vzdálené nemocnice v Guadalajaře. Doktoři předpokládali, že váží kolem 450 kilogramů, v nemocnici však zjistili, že je ještě o 145 kilogramů těžší.

V roce 2017 byly Francovi odoperovány tři čtvrtiny žaludku, nicméně bez terapií a přísné dietě Franco zhubnout nedokázal. Nyní váží „pouhých“ 260 kilogramů a za pomoci hole už může i chodit. „Jenom moci zvednout ruce nahoru a dokázat každý den vstát, dojít si pro skleničku vody nebo si dojít na záchod je báječný pocit,“ uvedl nyní Franco v mexickém televizním pořadu Al Rojo Vivo.

V Mexiku operovali nejtěžšího člověka světa

Koktejl

Franco dodal, že je stále více a více soběstačný. Poté, co roky strávil upoutaný na lůžko, je to pro něj fantastický pocit. Kdysi talentovaný kytarista měl sklony k obezitě vždycky. Ovšem dramatický nárůst váhy zažil až poté, co byl po těžké dopravní nehodě upoután přes rok na lůžko.

„V sedmnácti jsem vážil kolem 110 kilogramů, při dopravní nehodě jsem si přelámal půlku těla a v posteli strávil rok a půl,“ uvedl Franco. Tehdy netušil, že pobyt na lůžku se mu o dalších téměř osm a půl roku prodlouží. Franca nyní čeká další operace, lékaři mu chirurgicky odeberou převislou kůži, která dle jejich odhadů samotná může vážit desítky kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám