Hlavní obsah

V Texasu zemřela v 31 letech pravnučka posledního českého krále

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americkém městě Houston ve státě Texas zemřela začátkem května ve věku 31 let Maria Singhová, rodným jménem Maria Petrovna Galicinová. Maria byla pravnučkou rakouského císaře a také posledního českého krále Karla I. Příčinou jejího úmrtí bylo podle lékařů aneurysma srdce.

Foto: otisk Twitter

Princezna Maria Galicina

Článek

Mladá žena zemřela v pondělí 4. května ráno. O úmrtí informovaly v těchto dnech časopis People a Houston Chronicle.

Princezna Maria Singhová zemřela týden před 32. narozeninami. Zanechala po sobě dvouročního syna Maxima a manžela Rishiho Singha, který dělá šéf kuchaře v renomované houstonské restauraci.

Její pohřeb se konal 8. května v úzkém rodinném kruhu. Její tělo bylo uloženo do části pro pravoslavné věřící Westheimerského hřbitova v Houstonu.

Maria Petrovna Galicinová se narodila v Lucembursku. Oba její rodiče měli aristokratický původ. Její matka Maria-Anna je vnučkou Karla I, její otec Pjotr Galicin pochází z ruského šlechtického rodu. V pěti letech se přestěhovala s rodinou do Ruska, kde vystudovala. Poté se přesunula na dlouhý čas do Belgie, aby nakonec zakotvila po boku svého muže v Texasu.

V Texasu žije i její sestra Taťána, kterou Mariina smrt velice zasáhla. Kromě Taťány stále žijí ještě Mariiny sestry Xénie a Alexandra a bratři Dimitrij a Joan. Nad smrtí princezny stále truchlí i její rodiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám