Hlavní obsah

Unikátní podvodní záběry: orlovec v rychlosti 65 km/h ulovil pstruha

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aviemore

Jedinečný videozáznam se podařilo natočit fotografovi a kameramanovi specializujícímu se na záběry divoké přírody Andymu Howardovi. Čekal na ně čtyři dny, ale stálo to za to. Na snímku pořízeném pod vodou je detailně vidět, jak orlovec říční v rychlosti téměř 65 kilometrů v hodině vletí do rybníku a uloví pstruha. Záznam zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se, jak orlovec ulovil pstruhaVideo: Reuters

 
Článek

Devětačtyřicetiletý Howard se dokumentování divočiny věnuje deset let. V chovném rybníku ve Skotsku zachycuje ptáky při jejich rybolovu. „Během karantény jsem měl čas přemýšlet o tom, jaké záběry bych rád natočil. Koupil jsem si pár vodotěsných kamer GoPro a trénoval jsem na veverkách. Když karanténa skončila, využil jsem příležitost fotografovat a natáčet orlovce v chovném rybníku v Rothiemurchus,“ cituje Howarda server Strathspey and Badenoch Herald.

Na kameny na dně umístil tři kamery tak, aby neohrožovaly život ve vodě. Největším oříškem bylo podle jeho slov vybrat správné místo. „Všiml jsem si, že orlovci mají dvě oblíbené oblasti, tak jsem na ně zaměřil svou pozornost. Mým snem bylo zachytit moment, kdy orlovec pod vodou popadne pstruha. Něco, co jsem dosud ještě neviděl.“

První den se orlovci vrhli do vody mimo záběr kamer. Důležité zjištění pro Howarda ale bylo, že si nevšímají techniky. Další den kamery o kousek posunul, ale také bezvýsledně. Přitom ho tlačil čas, protože ptáci touto dobou začínají odlétat na jih a každým dnem jich bylo v okolí méně.

„Čtvrtý den proběhlo nejvíc ponorů z celého týdne. Během natáčení jsem ale nemohl kontrolovat záznam, tak jsem si jen držel palce a doufal, že budu mít štěstí. Nakonec jsem ten okamžik, o kterém jsem snil roky, zachytil.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám