Hlavní obsah

Únik plynu prozradil medvědí rodinku spící pod domem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě dřív, než začala, skončila oprava plynového podtrubí pod jedním z domů v americkém státě Tennessee. Opraváři totiž v prostoru pod domem narazili na spící medvědici. Jak se ukázalo, nebyla sama, starala se o tři medvíďata, která skončila v péči organizace Appalachian Bear Rescue (ABR).

Foto: Appalachian Bear Rescue

Mláďata Jasmine, Jeannie a Magic zachráněná z prostoru pod domem, kde se usídlila jejich matka.

Článek

Takzvaný crawl space je prostor pod domem, který se u dřevostaveb využívá místo základů. Díky tomu je snadnější dostat se ke všem možným rozvodům, avšak toto řešení má i svoje nevýhody. Může jít o vlhkost, nebo jako v tomto případě o medvěda, který si skrýš našel jako ideální místo k přezimování.

Na šelmu narazili technici, kteří minulou sobotu dorazili poté, co majitel nahlásil únik plynu. Když se vypravili do prostoru pod domem, první, na co narazili, bylo „macaté pozadí obrovského chrápajícího medvěda“. Pokračovat v opravě by se rovnalo sebevraždě, a tak technici pochopitelně zavolali úřady.

Na místo dorazili ochranáři z TWRA (Tennesse Wildlife Rescue Agency). V sobotu obhlédli místo a majitelům doporučili, aby opustili dům. Sami se pak následujícího dne vrátili a medvěda vyhnali. Nebylo možné, aby kvůli němu dál unikal plyn, což by ohrozilo všechny včetně šelmy.

Rumunského lyžaře pronásledoval na sjezdovce medvěd

Koktejl

Když ale šelma utekla, ukázalo se, že šlo o medvědici, která pečovala o tři medvíďata.

Pro mláďata už se nevrátila. Ta proto byla převezena do ABR. Veterinární vyšetření ukázalo, že plyn mláďatům nezpůsobil újmu na zdraví. Nyní se jim ABR snaží zajistit náhradní matku. Pokud se to nepodaří, budou Jasmine, Jeannie a Magic (jak byla pojmenována) vychována v medvědím útulku a později vypuštěna do divočiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám