Hlavní obsah

Turista na safari dráždil lva. To neměl dělat

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozčílit krále zvířat se nevyplácí. Přišel na to turista, který v tanzanském národním parku Serengeti dráždil lvího samce z bezprostřední blízkosti. Skrze otevřené okénko u auta na něj sahal a byl poněkud překvapen, když se po něm lev naštvaně ohnal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaný muž si incident natáčel. Není jasné, kdy bylo video pořízeno, na internetu se nicméně objevilo začátkem června s titulkem Nejhloupější turista v dějinách? „Turista v Serengeti se rozhodl dotknout lvího samce, který mu málem rozsápal obličej. Udělat takovou pitomost se nevyplácí, protože se můžete velmi snadno nechat zabít nebo vyhodit z parku,“ napsal uživatel Maasai Sightings, jenž video na svém kanálu zveřejnil.

Lev si turistovo dráždění nenechal líbit, otočil se k otevřenému okénku, výhružně zařval a ohnal se po něm. „Zavřete to okno,“ říkal kdosi ve voze.

Lidé na YouTubu s kritikou turisty nešetřili. „Lev měl toho idiota chytit za hlavu a vytáhnout ho z okénka. Na to by se dívalo lépe,“ napsal jeden z uživatelů. „Lvi jsou zatraceně silní. To okno by Mufasu nezadrželo, kdyby se chtěl dostat dovnitř,“ uvedl další z uživatelů v narážce na disneyovku Lví král.

„Na vině je i průvodce. Jet s vozidlem tak blízko ke lvímu samci je hloupé a proti pravidlům. Je to ale běžný problém. Průvodci chtějí po skončení safari pěkné dýško, a tak poruší pár pravidel. A mluvit o tom turistovi je mrhání časem,“ napsal další z diváků videa.

Lvi v Krugerově parku si užívají nepřítomnost turistů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám