Hlavní obsah

Studenti v Alabamě pořádají soutěžní covid party. Kdo se první nakazí, bere bank

Novinky, tcs

Těžko uvěřitelnou zábavu si vymysleli studenti v univerzitním městě Tuscaloosa ve státu Alabama. Pořádají večírky, na které zvou člověka pozitivně testovaného na koronavirus. Kdo z účastníků se první nakazí získává bank, do kterého lidé na party dali peníze. Informovala o tom radní města a šéf hasičů na úterním zasedání městské rady.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Studenti, kteří byli v uplynulých týdnech pozitivně testováni na koronavirus, se účastnili různých party, jejichž hlavním účelem byla soutěž účastníků o to, kdo se nakazí jako první. Vyplývá to z nahrávky zasedání městské rady v Tuscaloose, kterou ve středu zveřejnila televize ABC.

„Vloží peníze do banku a snaží se dostat covid. Kdo ho dostane první, vyhrává peníze. Nedává to smysl, záměrně se snaží nakazit,“ uvedla radní Sonya McKinstryová. Její informace potvrdil i šéf tuscalooských hasičů a záchranářů Randy Smith.

„Ze začátku jsme si mysleli, že jsou to jenom fámy. Pak jsme to ale prozkoumali: nejen, že nám to potvrdili doktoři, ale i státní úřady potvrdily, že mají stejné informace,“ uvedl Smith.

Není jasné, jak moc je tato „zábava” rozšířená 

Z výpovědí McKinstryové a Smithe není jasné, kolik studentů se takto nakazilo a zda případně nakazili další. Neuvedli ani, o studenty jaké školy se jedná. Tuscaloosa je domovem Alabamské univerzity a několika dalších vysokých škol.

ON-LINE: USA přepisují smutný rekord, přes 50 tisíc nakažených za den

Koronavirus

Není ani jasné, zda úřady přikročí k opatřením namířeným přímo proti této prapodivné zábavě. Mluvčí radnice odmítla záznam komentovat. Radnice krátce na to však přijala povinné nošení roušek na veřejnosti a stále platí povinná 14denní karanténa pro každého, kdo byl pozitivně testován. Její porušení může být pokutováno až do výše 500 dolarů (zhruba 12 tisíc korun).

Okres Tuscaloosa eviduje 2049 lidí nakažených koronavirem a 38 úmrtí s ním spojených. V celém státu Alabama testy odhalily 38 422 nakažených, za posledních 14 dní počet vzrostl o 10 696 případů. Nejméně 947 lidí v Alabamě zemřelo v souvislosti s onemocněním covid-19.

Reklama

Výběr článků

Načítám