Hlavní obsah

Severokorejský elixír prý rozmnožuje mozkové buňky a brání vráskám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Vědci v Severní Koreji prý vyvinuli supernápoj, který zabraňuje stárnutí kůže a rozmnožuje mozkové buňky. Oznámila to severokorejská tisková agentura KCNA, která si tak kromě toho, že v pátek opět hrozila válečným konfliktem s Jižní Koreou, našla čas i na veselejší témata.

Článek

Podle agentury Reuters KCNA výrazně zjemnila svůj tón, aby mohla propagovat nápoj, který obsahuje výtažky z 30 rostlin a jeho účinky jsou "léčivé i preventivní". Více než 60 "mikročástic" prý osvěží tělo i mysl, odstraní únavu, zabraňuje tvorbě vrásek a působí preventivně proti infarktu a mozkové mrtvici.

Vhodný do elektráren a hutí

Nápoj prý na nedávném veletrhu v Pchjongjangu budil značnou pozornost čínských, německých a dalších odborníků. Jeho blahodárné účinky údajně vyzkoušeli pracovníci různých oborů, "zejména zaměstnanci tepelných elektráren, hutí a zdravotnických zařízení".

Výčet zázračných účinků nápoje agentura zakončila tvrzením, že nemá naprosto žádné vedlejší účinky.

Severokorejci se rádi chlubí

Podobné zprávy z KLDR je však nutno brát s rezervou. Často nemají svým obsahem a věrohodností daleko k "Rádiu Jerevan". Před časem například Pchjongjang oznámil světu, že vyřešil problém s termojadernou fúzí.

Reklama

Související články

KLDR vyhlásila bojovou pohotovost

Severokorejský předák Kim Čong-il nařídil miliónové armádě své země, aby přešla do stavu bojové připravenosti. Uvedl to v úterý britský list Daily Telegraph...

Výběr článků

Načítám