Hlavní obsah

Šel hledat ztracenou návnadu, domů si nesl igelitku granátů

Novinky, Matěj Pálka

Rybáři se rádi chlubí svými úlovky. Platí to i pro ty, kteří ve vodě loví pomocí magnetu. V případě Che Williamse mu touha pochlubit se možná zachránila život. Když se totiž na Facebooku svěřil se svým úlovkem, jeden známý mu doporučil, ať okamžitě zavolá policii. Z vody totiž vytáhl 19 druhoválečných granátů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rybář z řeky vylovil 19 granátůVideo: AP

 
Článek

Che Williams šel lovit s magnetem do řeky Tame poblíž Sutton Coldfield, což je předměstí anglického Birminghamu. Nečekal, že by se dočkal nějakých velkých úspěchů. Hledal rybářskou návnadu, kterou v řece ztratil. Dvaačtyřicetiletý rybář pomocí magnetu doposud nalezl jen staré nůžky, pár pětipencových mincí a nábojový plášť.

„Když jsem vylovil první granát, říkal jsem si, co to proboha je? Nejdřív jsem si myslel, že se jedná o kliku od dveří, pak jsem začal z vody tahat další,“ svěřil se Williams serveru The Independent.

Rybář našel rekordně velký velrybí výměšek. Může získat desítky milionů

Koktejl

Z jednoho a téhož místa nakonec vylovil 19 granátů, některé z nich v sobě stále ještě měli pojistku. Svůj úlovek zaznamenal, naskládal do igelitky a pochlubil se jím na sociálních sítích.

Policie vydala před nálezy varování

To mu možná zachránilo život, nebo alespoň domácnost. Jeden známý ho totiž důrazně upozornil, že by měl okamžitě zavolat policii. Williams tak učinil a obratem dorazila zásahová jednotka. Granáty zabavila a odvezla zneškodnit. Zároveň policisté varují všechny lidi, kteří v řece loví s magnetem, aby si podezřelé nálezy nenosili domů.

„Nic mi z mého objevu nezbylo,“ posteskl si Che Williams. „Podle policie bych za granáty mohl dostat nějakých 150 liber (4 400 Kč),“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám