Hlavní obsah

Se samotou se husky nesmířil a způsobil požár v bytě

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechat doma psa samotného není pro řadu domácností nic výjimečného. Se svojí samotou se však nevyrovnal husky v anglickém hrabství Essex. Ten po odchodu svého páníčka zprovoznil mikrovlnnou troubu, která způsobila v bytě požár kuchyňské linky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Majitel psa nechal v bytě samotného a z domova odešel. Rozmrzelému psovi se však omylem podařilo zapnout mikrovlnnou troubu, v níž bylo uloženo pečivo, které začalo hořet.

Naštěstí pro všechny byl byt vybaven kamerovým systémem, který přenášel obraz do mobilního telefonu majitele. Ten tak včas viděl šířící se kouř a okamžitě přivolal hasiče.

Mikrovlnka není spižírna

„Jednalo se o poměrně kuriózní případ, který způsobil pes. Přesto je nutné říct, že celý incident mohl dopadnout mnohem hůře. Když jsme dorazili na místo, celá kuchyně byla zahalena kouřem,” uvedl Geoff Wheal z hasičské jednotky.

Opuštěné mládě žirafy a hlídací pes se stali nejlepšími přáteli

Koktejl

Požár, který se nakonec díky rychlé reakci nerozšířil z kuchyně do dalších částí bytu, se podařilo hasičům uhasit. „Ukazujete to na fakt, že mikrovlnná trouba by neměla sloužit jako spižírna,” nabádali v prohlášení hasiči veřejnost.

Nešťastný husky, který se díky svému činu alespoň dočkal společnosti, vyvázl z události bez poranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám