Hlavní obsah

Opuštěné mládě žirafy a hlídací pes se stali nejlepšími přáteli

Novinky, cav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se zbídačelé mládě žirafy dostalo do nosorožčího útulku v Jižní Africe, našlo si nečekaného parťáka. Starý belgický ovčák Hunter se od něj nehne ani na krok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: O opuštěné žirafí mládě se stará pesVideo: AP

 
Článek

Mládě žirafy bojující o život, které opustila vlastní matka ihned po narození, našel místní zemědělec v divočině. Zachránil ho tak před smrtí.

Žirafy dostanou lepší domov, i s věží

Cestování

Když ho nalezl, bylo žirafí mládě dehydratované, bez matky, a tak farmář zavolal do záchranného centra o pomoc. „Když sem dorazil, byl asi dva dny starý a velmi slabý. Nyní si vede o mnoho lépe. Krmíme ho mlékem, učí se jíst listy,“ uvedla správkyně sirotčince The Rhino Orphanage Janie Van Heerden.

O nově příchozího člena, který dostal jméno Jazz, se začal rychle starat pes Hunter. Podle Janie Van Heerden, správkyní sirotčince, se zvířata spřátelila hned na začátku. Vypadá to, že malý žirafák mu připomíná psa, a tak mladšího člena smečky s náležitou péčí ochraňuje, bedlivě střeží a tulí se k němu.

Patnáctidenní žirafa si vede velmi dobře, a proto by hraní a mazlení mezi kamarády mohlo brzo skončit. Až bude dostatečně silný, chce záchranná stanice vrátit žirafu do jejího přirozeného prostředí.

Reklama

Výběr článků

Načítám