Hlavní obsah

Santové zpacifikovali útočníka s nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Claus je obecně známý tím, že nosí dárky. Skupina červeně oděných mužů však v sobotu v newyorském metru prokázala i jiné kvality. Dokázala během chvíle zpacifikovat útočníka, který v hádce vytasil nůž a svého soka poranil.

Foto: Profimedia.cz

I letos zaplnili ulice New Yorku příznivci Santy Clause a alkoholu.

Článek

Minulou sobotu se v New Yorku odehrálo každoroční setkání fanoušků Santy Clause, kterého se účastní stovky lidí. Na popíjení v ulicích v kostýmech Santy nazvané SantaCon vyrazila i skupina mužů, která ve vlaku z Long Islandu narazila kolem šesté hodiny večer na opilého agresora.

Ten dle výpovědi svědků vykřikoval homofobní poznámky a s jedním z cestujících se pustil do rvačky. Agresivní muž vytáhl na svého protivníka nůž a bodl ho do nohy. V to chvíli se na něj sesypalo několik mužů v červených kostýmech s bambulkou.

Útočníka pak Santové dokázali udržet až do příjezdu policie. Zraněný muž byl na následující zastávce předán zdravotníkům a převezen do nemocnice. Naštěstí utrpěl jen lehká zranění.

V nákupním centru se poprali dědové Mrázové

Koktejl

SantaCon není klasickým vánočním svátkem, ale spíše hospodskou zábavou, jejíž účastníci jsou označování za opilce, co chtějí v ulicích dělat nepořádek. Celá akce, která je organizátory označována za „nepolitickou, nekomerční a nesmyslnou“, se odehrává v několika městech v celých USA, však vynáší velké množství peněz, které organizátoři věnují na charitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám