Hlavní obsah

Ruský farmář zabil holýma rukama vzteklého vlka

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zní to jako jeden z klasických příběhů o téměř nadpřirozených schopnostech sovětských úderníků a rolníků, avšak tenhle se skutečně stal. A to 2. ledna letošního roku v odlehlé vesnici na Sibiři. Usedlost nejmenovaného ruského muže napadl vlk, který mu pokousal dva psy a zaútočil na koně. Farmář si nestihl doběhnout pro pušku a se šelmou se pustil do křížku holýma rukama.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž žijící na usedlosti ve vesnici Novotrojickoje, jihozápadně od Biribidžanu (hlavního města Židovské autonomní oblasti) vyrazil vstříc vlkovi, který se vydal lovit na jeho farmu. Rozmazaný záznam útoku z bezpečnostních kamer se stal hitem sociálních sítí.

Vlk podle ruských médií farmáři potrhal dva psy a zaútočil i na koně. Záznam ukazuje, jak vlk útočí na jednoho ze psů, který se před šelmou snaží utéct. V tu chvíli zasáhl farmář vyzbrojený pouze baterkou. Vlka muž nejdříve chytil za krk a pak se mu ho podařilo povalit na zem. Tam zvíře zabil, sám byl však lehce pokousán.

Zpráva rozdělila ruskou veřejnost. Jedni obdivují farmáře, druzí litují vlka. „Lesy jsou ničeny a vypalovány a vlci ztrácejí svou přirozenou kořist,“ napsal jeden z kritiků. Jak uvedla šéfka oblastní veterinární správy Galina Dzjubová, je otázkou, zda se zvíře vydalo k lidskému obydlí z hladu, nebo proto, že bylo nemocné.

Američan v sebeobraně zardousil pumu holýma rukama

Koktejl

Na definitivní laboratorní výsledky bude potřeba si ještě počkat, předběžné informace však podle Dzjubové ukazují, že zvíře trpělo vzteklinou. V dalších dnech se rovněž rozhodne, zda bude na vesnici z důvodů možného přenosu vztekliny uvalena karanténa.

Reklama

Výběr článků

Načítám