Hlavní obsah

Rodiče pojmenovali dítě po poskytovateli připojení, aby měli internet zadarmo

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Chtěli byste internet zadarmo na 18 let dopředu? Pokud bydlíte ve Švýcarsku, máte možnost. Nový internetový poskytovatel Twifi tam zaujal netradiční marketingovou akcí. Stačí jediné: Abyste pojmenovali své novorozené dítě po něm. A jeden takový pár už se našel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na trhu švýcarských poskytovatelů internetu je společnost Twifi poměrně novým hráčem, působí v zemi teprve od srpna a zatím má pouze čtyři zaměstnance. Proto se rozhodla přitáhnout pozornost netradiční kampaní, jež už nese první ovoce.

K získání internetu zadarmo na 18 let musíte zaslat firmě fotku vašeho novorozence a rodného listu. Dítě musí být pojmenováno po společnosti Twifi. Pokud jde o dívku, musí to být Twifia, pokud o chlapce, pak jméno musí znít Twifus (neplést s tyfus).

První takoví rodiče už firmě údajně odpověděli, informoval o tom australský server kidspot.com.au a švýcarský server Blick. Před pár týdny se jim narodila holčička a do vínku dostala i jméno Twifia. Oba rodiče ve věku 35 a 33 let nechtěli být jmenováni z obav, že by se mohli stát nechtěným terčem pozornosti.

S návrhem jména přišel otec, který viděl reklamní kampaň na internetu. Zpočátku mu nápad přišel absurdní. „Ale čím déle jsem o tom přemýšlel, tím více mi to jméno přišlo unikátní a nakonec mě okouzlilo,“ uvedl otec. „Je to i jeho dítě,“ uvedla matka. I ona však nalezla ve jménu Twifia zalíbení. „Pro mě Twifia znamená v tomhle kontextu spojení. Něco jako věčné pouto,“ dodala.

Nedělali jsme to kvůli sobě

Nutno dodat, že dítě bylo pokřtěno třemi jmény a Twifia je až to třetí. I tak ale společnost Twifi plánuje dostát svým závazkům, i kdyby během následujících osmnácti let zkrachovala. „Pak se o to osobně postarám,“ uvedl šéf společnosti Phillipe Fotsch. „Je to záležitost cti,“ uvedl.

Rodiče si ubránili právo pojmenovat svého syna Lucifer

Koktejl

„Chtěli jsme zůstat v anonymitě, protože se nepotřebujeme před nikým ospravedlňovat. Obvinění, že jsme prodali vlastní dítě, na nás dopadlo velmi tvrdě,“ uvedl otec. Přitom on i matka se dušují, že to nedělali kvůli vlastním zájmům. Peníze ušetřené za internet totiž plánují spořit právě své dceři.

„Založíme spořicí účet a každý měsíc tam převedeme 60 franků (zhruba 1500 korun - pozn. red.). Až jí bude 18, může to použít na koupi auta nebo aspoň na řidičák,“ uvedli rodiče.

„Je tolik horších jmen. A čím častěji jméno Twifia vyslovujeme, tím srdečněji nám to zní,“ uzavřeli.

Reklama

Výběr článků

Načítám