Hlavní obsah

Robotický pes skáče přes švihadlo a používá chytrou ruku

Robotický pes už zvládne skákat přes švihadlo a používat chápavou ruku. Společnost Boston Dynamics vylepšila svého robota a věří, že tím rozšíří možnosti, kde najde uplatnění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: S přidaným ramenem dokáže robotický pes zastat různé činnostiVideo: AP

 
Článek

Loni v červnu se začal prodávat robotický pes za necelých 75 tisíc dolarů (1 600 tisíc korun) od společnosti Boston Dynamics. Od té doby jsou používáni v továrnách a na ropných plošinách. Roboti už pracují po celém světě na zhruba 400 místech.

V kavárně budoucnosti pracují pouze roboti

Muži

Nová verze robota by nyní měla zaujmout větší okruh případných zákazníků. Pes je vybaven možností samonabíjení, kdy se, v případě, že mu dochází energie, sám vrací do dokovací stanice. A především, na základě přání mnoha uživatelů, mu byla doplněna chápavá paže.

„Robot je schopný se nyní světa opravdu dotýkat s téměř podobnými motorickými možnostmi, jaké má lidská ruka,“ řekl agentuře Reuters Michael Perry, viceprezident společnosti Boston Dynamics.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Robotický pes za asistence dalších dvou skáče přes švihadloVideo: AP

Robotika je v době pandemie na vzestupu a roste zájem o to dostat roboty do daleko většího množství provozů. „Roboti nám umožňují v těchto těžkých časech pracovat chytřeji, efektivněji a především bezpečněji. Věřím, že to bude trend, který vydrží i poté, co pandemie odezní,“ nešetřil optimismem Michael Perry.

Reklama

Výběr článků

Načítám