Hlavní obsah

V kavárně budoucnosti pracují pouze roboti

Pokud vyrazíte v těchto časech do Dubaje, pak máte jedinečnou možnost prozkoumat první kavárnu na světě, kde obsluhují pouze roboti. Ambiciózní projekt se v době pandemie hodí, s umělou inteligencí se ale v arabské zemi počítá i do budoucna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dubajské kavárně pracují jen robotiVideo: Reuters

 
Článek

„Kompletně spoléháme na umělou inteligenci. Výjimku tvoří případy, kdy je potřeba stroje opravit či dezinfikovat,” vysvětluje Rashid Essa Lootah, vedoucí podniku RoboCafé, kam chodí zatím spíš zvědaví zákazníci, kteří sledují roboty vyrobené částečně v Německu a částečně ve Spojených arabských emirátech při práci.

Místo lidí roboti. Čeští vědci vyvinuli unikátní skladovací systém

Domácí

„Náš zákazník komunikuje pouze s robotem. Na displeji zvolí objednávku a robot předá informaci dále. Jakmile ji jiný robot připraví, předá ji obsluhujícímu robotovi, který doručí objednávku až ke stolu,” říká kavárník.

„Je to dobrý nápad, obzvlášť během doby, kdy se dbá na sociální distancování. Je fajn, že nemusíte na nic čekat, objednávka je u vás během pár minut,” chválí si služby robotů jeden z dubajských návštěvníků.

Spojené arabské emiráty budou v podobných projektech nadále pokračovat. Země se plánuje stát do roku 2030 světovým lídrem v programu umělé inteligence, dodala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám