Hlavní obsah

Řidič se šel po výměně kola omýt do jezírka, krokodýl mu ukousl ruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Tragický dozvuk měla pro řidiče v Indonésii celkem banální nehoda. Muž vezl 9. června turisty po zoologické zahradě Sinka, když píchl pneumatiku. Po výměně kola si šel opláchnout ruce do tamního jezírka, aniž by tušil, že v něm jsou krokodýli. Jeden z nich mu ukousl pravou paži, informovala agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Krokodýl ukousl řidičovi pravou rukuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Devětačtyřicetiletý řidič jménem Ilham si při výměně kola umazal ruce od oleje, proto si je chtěl v nedalekém jezírku omýt. To podle něj vypadalo opuštěně, kolem byly odpadky a nikde žádné upozornění, že by ho obývali krokodýli.

Foto: AP

Ilustrační foto

V okamžiku, kdy ponořil ruce do vody, ucítil obrovskou bolest. „Úplně mě zatáhl do jezírka a točil se mnou, dokud mi neukousl ruku. V tu chvíli jsem myslel, že to nepřežiji,“ popsal řidič z nemocničního lůžka, kde se zotavuje.

Chtěl si přivydělat hledáním frisbee v jezeře plném aligátorů. Zemřel

Koktejl

„Neviděli jsme žádné informační cedule nebo varování, vypadalo to jako prázdná nádrž. Navrhoval jsem mu sice, aby si umyl ruce na záchodě, ale on místo toho přeskočil plot a umyl si je v jezírku,“ řekl jeden z turistů Mohammed Fery.

Nevstupujte do oplocených oblastí

Starosta Tjhai Chuie Mie doufá, že událost alespoň přiměje návštěvníky dávat v zoo větší pozor. Zároveň očekává, že manažeři vyvěsí v místě informační ceduli, aby lidé nevstupovali do oblastí, kde se vyskytují divoká zvířata. „Všichni musíme být mimořádně opatrní. Nesnažte se vstupovat do oblastí, které jsou oplocené.“

Ve stejné zoo došlo k jiné tragické události už letos v únoru. Při sesuvech půdy tehdy utekli dva tygři. Při incidentu zahynul jejich ošetřovatel, jedna z šelem musela být nakonec zastřelena. Současným případem se začala zabývat policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám