Hlavní obsah

Pro Indku už připravili pohřební hranici, nářek příbuzných ji probral

Shankutala Gaikwadová (76) onemocněla covidem-19, v přeplněné nemocnici v indickém městě Baramati byla však odmítnuta. Před nemocnicí upadla do bezvědomí a příbuzní si mysleli, že je mrtvá. Že jde o omyl si, rodina uvědomila až v okamžiku, kdy připravovala pohřební rituály a zapálila pohřební hranici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příbuzní se s personálem nemocnice, kde nebylo místo, podle serveru India Today dohodli, že seniorku zkusí převézt sanitka do jiné nemocnice. Při čekání na záchranku však žena upadla do bezvědomí. Jelikož se nehýbala, příbuzní si mysleli, že zemřela. Naložili ji proto do auta a odvezli zpět do vesnice.

Tam začali s přípravou pohřebních rituálů na kremaci a Gaikwadovou uložili na máry. Poslední cesta na věčnost však byla záhy přerušena. K nářku pozůstalých se totiž k všeobecnému překvapení přidal i nářek domnělé nebožky.

Gaikwadová podle svědků doširoka otevřela oči a začala křičet. Zprvu zkoprnělá rodina okamžitě naložila stařenku znovu do auta a odvezla do nemocnice. Místo se mezitím uvolnilo a nyní je tam žena léčena. Její zdravotní stav není znám.

Indická krize znervózňuje svět

Zahraniční

Na některé indické oblasti dopadla další vlna koronavirové pandemie obzvláště drtivě. Covidu-19 podlehlo již přes 220 tisíc lidí, experti jsou ale přesvědčeni, že skutečná čísla jsou několikanásobně vyšší. Řádná statistika v nejvíce postižených oblastech prakticky neexistuje. Nemocnice jsou přeplněné a oběti jsou spalovány na volných prostranstvích.

Případ „oživlých nebožtíků“ není v Indii ojedinělý ani za normálního stavu. Nejde samozřejmě o zázrak, nýbrž o případ nedostatečného vyšetření při konstatování úmrtí, ke kterému dochází zejména ve venkovských oblastech s nedostatečnou péčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám