Hlavní obsah

Pro dlouhé vlasy byl terčem posměchu, pak všem vytřel zrak

Novinky, pal

Ve škole se mu spolužáci smáli, rodiče doma nechápali, přesto si chlapec stál za svým. Devítiletý Kit se rozhodl, že si nechá nárůst dlouhé vlasy a ostříhat si je nechal až po osmnácti měsících. A to vše z ušlechtilých důvodů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Devítiletý školák věnoval své vlasy na charitu. 18 měsíců si je nechal růst, aniž by řekl, pročVideo: Caters News, AP

 
Článek

Ellen Widdupová je na svého devítiletého syna Kita mimořádně hrdá. Klučina z městečka Hollesley v anglickém hrabství Suffolk si totiž nechal 18 měsíců růst dlouhé vlasy, aby si je mohl nechat ostříhat, a přispět tak na charitativní účely.

Hrdina z autobusu už začal s přípravou na autobusový řidičák

Domácí

Svůj záměr malý Kit přede všemi tajil. Rodiče se s ním o jeho vlasech bavili jen jednou, když kategoricky odmítl, že by se mohl nechat ostříhat, a už to více neřešili.

Za dívku ho měla i agentura

Kit si přitom vytrpěl i hodně narážek ve škole. S blonďatými loknami totiž vypadal jako dívka, což mu jeho spolužáci dali patřičným způsobem na srozuměnou. S dívkou si ho spletli i zástupci jedné modelingové agentury, kteří hledali nové tváře pro značku vyrábějící oděvy pro mladé dívky a oslovili Kitovu matku.

„Už ani nevím, kolikrát si Kita lidé pletli s holčičkou. Už jsme se ani kolemjdoucí nesnažili opravovat,“ vzpomínala pro agenturu AP s úsměvem chlapcova matka Ellen.

Vlasy věnoval dětem, které o ně přišly po chemoterapii

Po celých osmnáct měsíců bylo Kitovým záměrem přispět svými vlasy na charitu určenou dětem, které prodělaly chemoterapii a o vlastní kadeře přišly.

Svůj boj s rakovinou v dětství vyhrála, následky drastické léčby ji provází dodnes

Zdraví

Vlasy si nechal Kit ostříhat 8. listopadu, když už dorostly délky 25 centimetrů. Tehdy se svěřil matce také s tím, proč si nechal tak dlouhé vlasy narůst.

Nikdy nebyl dítě, co se přizpůsobuje

„Vážně mi nevadilo, že si ze mě ostatní dělali legraci. Copak nikdy neviděli Kurta Cobaina?“ popsal Kit. „Zpočátku jsem chtěl vypadat jako on, ale pak jsem četl příběh o dívce, která přišla o vlasy při chemoterapii, tak jsem si řekl, že bych jí mohl věnovat ty své,“ dodal chlapec.

Darování vlasů je součástí projektu The Little Princess Trust, který pomáhá právě dětem s rakovinou, které prošly chemoterapií. Poté, co Ellen Widdupová sdílela video s příběhem svého syna, získal projekt nebývalou popularitu na sociálních sítích.

„Kit nikdy nebyl dítě, které se snadno přizpůsobuje. Je statečný, odvážný, tvrdohlavý a odhodlaný, ale také mimořádně empatický a citlivý,“ neskrývala hrdost Kitova maminka.

Reklama

Výběr článků

Načítám